Hayırlı Cumalar Sevgili İzleyenlerim!!!
Cumanın bereketi ve güzelliği ile nasiplenelim,dua edelim...Cümlemize sağlık,afiyet,huzur,hayırlı kazançlar dileyelim!!!...Bugün Lodos esiyor,karlar eriyor ama çok soğuk...Ne demişler "Lodos kara köz gibi insana buz gibi gelir"
Bugün "Tas Kebabı" ile geldim...Bizim evde en çok sevilen et yemeğidir. Üzerine küp kızarmış patates ve pilav eşliğinde servis yapınca değmeyin yiyenlerin keyfine...Aslında tas kebabı etin suyunu çektiğinde tas içine alınarak pişirilen bir yemek olmakla birlikte,lokantalarda genellikle bu şekilde pişirilir...Bu şekilde derken tas içine konulmadan,et söte gibi pişirilip üzerine kızarmış patates ilave edildiğini kasdetmek istedim...Ki...bende böyle pişiriyorum...Et söteden ayrılan özelliği üzerine kızarmış patates dökülerek servis edilmesi diyebiliriz...
Şimdi benim usulümde tarifine geçeyim;
Tas Kebabı için malzemeler ;
500 gr. parça et (dana veya kuzu size kalmış,ben her zaman dana kullanıyorum...)
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çorba k. domates salçası
2 adet biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı karabiber Tuz ,pul biber
Su
Sıvıyağ
500 gr. parça et (dana veya kuzu size kalmış,ben her zaman dana kullanıyorum...)
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çorba k. domates salçası
2 adet biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı karabiber Tuz ,pul biber
Su
Sıvıyağ
Üzeri için: Minik küpler halinde kızartılmış patates...
YAPILIŞI:Ben genellikle zamanla yarıştığımdan tüm et yemeklerimi düdüklü tencerede pişiriyorum ve tarifide ona göre vereceğim...Siz dilerseniz normal tencerede de pişirebilirsiniz ...Tas Kebabı için düdüklü tencereye sıvıyağ koyarak minik yemeklik doğradığınız soğanları kavurun daha sonra yıkanmış etleri ilave ederek kavurmaya devam edin.... Daha sonra sıra ile yeşil biberleri,sarımsağı ve en son domatesleri ekleyin salçasını da karıştırdıktan sonra tuzunu ayarlayıp üzerine sıcak su ekleyip pişmeye bırakın.Yaklaşık 15-20 dakika (düdüklü tencerenize göre) yeterli olacaktır....Etler lokum gibi pişince servis tabağına alın.Kızarmış patates ile süsleyerek servis yapın....
YAPILIŞI:Ben genellikle zamanla yarıştığımdan tüm et yemeklerimi düdüklü tencerede pişiriyorum ve tarifide ona göre vereceğim...Siz dilerseniz normal tencerede de pişirebilirsiniz ...Tas Kebabı için düdüklü tencereye sıvıyağ koyarak minik yemeklik doğradığınız soğanları kavurun daha sonra yıkanmış etleri ilave ederek kavurmaya devam edin.... Daha sonra sıra ile yeşil biberleri,sarımsağı ve en son domatesleri ekleyin salçasını da karıştırdıktan sonra tuzunu ayarlayıp üzerine sıcak su ekleyip pişmeye bırakın.Yaklaşık 15-20 dakika (düdüklü tencerenize göre) yeterli olacaktır....Etler lokum gibi pişince servis tabağına alın.Kızarmış patates ile süsleyerek servis yapın....
AFİYET ŞİFA OLSUN!!!
et yemeklerine bayılırım patatesle de nasıl yakışır:)
YanıtlaSilCanım hayırlı cumalar ellerine sağ
YanıtlaSillık çok severim sevgilerimle.
hayırlı cumalar canım..
YanıtlaSilellerine sağlık ..
muhabbetle...
bende etin bu hallerini sevenlerdenim
YanıtlaSileline sağlık
Ellerine sağlık ablacım çok güzel görünüyor.
YanıtlaSiloooooo çokda açım valla iyice acıkdırıyor bakınca ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilbende dualarla kutluyorum cuma nı canım amin diyorum :)
YanıtlaSilellerine sağlık nefis bir et yemeği
ellerine sağlık canım ben önceden kızartıp et de pişince içine ilave edip toprak kaplarda fırına atıyordum sonradan üzerine konmasıda süpermiş
YanıtlaSilsevgiler.
Receita deliciosa...
YanıtlaSilmuito simples de fazer.
º°❤ Boa semana!
°º✿ Beijinhos.
º° ✿ ✿⊱╮ Brasil
çok severim tas kebabını ,ellerinize sağlık...
YanıtlaSilmerhaba, resimlerle ilgili birşey daha söylemek isterim. wordpress değil de aynı hesabınızla kumanda panelinden başka bloglar açıp ona da yükleyebilirsin resimlerini, bloggerda sınırsız sayıda blog açma hakkın oluyor aynı panelde oldukları için yüklemek eklemek işleri daha kolay ve hızlı olabilir.
YanıtlaSil