16 Mart 2012 Cuma

TAS KEBABI


Hayırlı Cumalar Sevgili İzleyenlerim!!!

Cumanın bereketi ve güzelliği ile nasiplenelim,dua edelim...Cümlemize sağlık,afiyet,huzur,hayırlı kazançlar dileyelim!!!...Bugün Lodos esiyor,karlar eriyor ama çok soğuk...Ne demişler "Lodos kara köz gibi insana buz gibi gelir"


Bugün "Tas Kebabı" ile geldim...Bizim evde en çok sevilen et yemeğidir. Üzerine küp kızarmış patates ve pilav eşliğinde servis yapınca değmeyin yiyenlerin keyfine...Aslında tas kebabı etin suyunu çektiğinde tas içine alınarak pişirilen bir yemek olmakla birlikte,lokantalarda genellikle bu şekilde pişirilir...Bu şekilde derken tas içine konulmadan,et söte gibi pişirilip üzerine kızarmış patates ilave edildiğini kasdetmek istedim...Ki...bende böyle pişiriyorum...Et söteden ayrılan özelliği üzerine kızarmış patates dökülerek servis edilmesi diyebiliriz...


Şimdi benim usulümde tarifine geçeyim;
Tas Kebabı için malzemeler ;
500 gr. parça et (dana veya kuzu size kalmış,ben her zaman dana kullanıyorum...)

1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çorba k. domates salçası
2 adet biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz ,pul biber
Su
Sıvıyağ


Üzeri için: Minik küpler halinde kızartılmış patates...
YAPILIŞI:Ben genellikle zamanla yarıştığımdan tüm et yemeklerimi düdüklü tencerede pişiriyorum ve tarifide ona göre vereceğim...Siz dilerseniz normal tencerede de pişirebilirsiniz ...Tas Kebabı için düdüklü tencereye sıvıyağ koyarak minik yemeklik doğradığınız soğanları kavurun daha sonra yıkanmış etleri ilave ederek kavurmaya devam edin.... Daha sonra sıra ile yeşil biberleri,sarımsağı ve en son domatesleri ekleyin salçasını da karıştırdıktan sonra tuzunu ayarlayıp üzerine sıcak su ekleyip pişmeye bırakın.Yaklaşık 15-20 dakika (düdüklü tencerenize göre) yeterli olacaktır....Etler lokum gibi pişince servis tabağına alın.Kızarmış patates ile süsleyerek servis yapın....


AFİYET ŞİFA OLSUN!!!

11 yorum:

  1. et yemeklerine bayılırım patatesle de nasıl yakışır:)

    YanıtlaSil
  2. Canım hayırlı cumalar ellerine sağ
    lık çok severim sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. hayırlı cumalar canım..
    ellerine sağlık ..
    muhabbetle...

    YanıtlaSil
  4. bende etin bu hallerini sevenlerdenim
    eline sağlık

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık ablacım çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  6. oooooo çokda açım valla iyice acıkdırıyor bakınca ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  7. bende dualarla kutluyorum cuma nı canım amin diyorum :)
    ellerine sağlık nefis bir et yemeği

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canım ben önceden kızartıp et de pişince içine ilave edip toprak kaplarda fırına atıyordum sonradan üzerine konmasıda süpermiş
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Receita deliciosa...
    muito simples de fazer.

    º°❤ Boa semana!
    °º✿ Beijinhos.
    º° ✿ ✿⊱╮ Brasil

    YanıtlaSil
  10. çok severim tas kebabını ,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  11. merhaba, resimlerle ilgili birşey daha söylemek isterim. wordpress değil de aynı hesabınızla kumanda panelinden başka bloglar açıp ona da yükleyebilirsin resimlerini, bloggerda sınırsız sayıda blog açma hakkın oluyor aynı panelde oldukları için yüklemek eklemek işleri daha kolay ve hızlı olabilir.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!