GÜNAYDIN SEVGİLİ İZLEYENLERİM!!!
Daha önceleri her misafirime özellikle yaptığım ancak 2 senedir arşive kaldırıp hiç yapmadığım,geçen akşamki misafirlerim için hazırladığım ,adı zarf böreği veya 48 böreği (12 yufkadan kalabalık misafire yapılan her yufkadan 4 adet hesabı 12x4=48 )olarak geçen böreğin tarifini vereceğim....Daha önce kıymalı garnitürlü olarak yapıyordum ancak bu sefer tavuklu garnitürlü olarak yaptım ve çok beğenildi...
Tarifim şöyle;
MALZEMELER:
-----------------
6 adet yufka
1 kase sıvı yağ
1 kase su
1 yumurta sarısı
İç malzemesi
-------------
1 kavanoz garnitür
1 adet haşlanmış göğüs eti
1 baş soğan
1 adet küçük domates
YAPILIŞI:
----------
İç malzemeyi hazırlamak için önce sıvı yağda bir baş soğanı minik doğrayıp pembeleştiriniz...daha sonra garnitür malzemesini,doğranmış domatesi ve doğranmış tavukları da koyup karıştırınız...Tuz ve karabiber ilave ederek biraz pişiriniz...1 kase sıvı yağ ve 1 kase suyu karıştırınız...Yufkayı seriniz ve bu karışımdan birkaç kaşık alarak yufkanın her tarafına sürerek önce karşılıklı 2 kenarını daha sonra da diğer 2 kenarını ortada birleştiriniz ve 4 parçaya bölünüz....İç malzemesini dörde böldüğünüz parçaların içerisine dağıtarak ister zarf biçiminde isterseniz kıvırarak rulo yapınız....Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısı sürerek 200 drc. fırında pişiriniz...Ilık olarak serviz yapınız....
*Ben yağlı kağıdı serdikten sonra üzerini fırçayla tekrar yağlıyorum,hem piştikten sonra çabuk çıkıyor,hemde altı nar gibi kızarıyor....
*Yumurta sarısının içine bir tatlı kaşığı sıvı yağ ve bir çay kaşığıda toz şeker ilave ediyorum...
*Arzu ederseniz tavuk yerine kıymada kullanabilirsiniz...Her ikisi de enfes oluyor....
AFİYET OLSUN!!!
Kusarabakmayın rejimi bıraktım ve tabağı alıp gidiyorum.
YanıtlaSilSaygılarımla.
ellerinize sağlık..
YanıtlaSilnefis görünüyor...
YanıtlaSilmüthiş görünüyor...ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilTÜLİNCİĞİM SEN BİZİM GİBİLERİDE DÜŞÜN TANSİYON,ŞEKER,YAŞLILIK.GÜZELLİKLERİGÖRÜNCE DAYANAMIYORUM YAPIVERİYORUM
YanıtlaSilharika olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilçarşambaya günüm var yapabilirmiyim acaba ..
YanıtlaSilsevgili arkadaşım böreğin inanılmaz lezzetli görünüyor.ellerine sağlık.görüntüdeki parlaklığı iştah kabartıyor inanki.ellerin dert görmesin emi...
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuşlar
YanıtlaSilEline sağlık canım çok güzel açıklamışsın harika bir tarif
YanıtlaSilÇok güzel olmuş Tülin abla ellerine sağlık mutlaka deniyicem.
YanıtlaSilSelamlar arkadaşım,süper bir görüntü,ellerine emeğine sağlık.
YanıtlaSilAfiyet şeker olsun size.
Sevgiler
selam Tülin hanımcığım
YanıtlaSilellerine sağlık bende aynı şekilde yapıyorum bu börekten sadece ben bohça gibi kapatıyorum o kadar nefistir denemeyenler mutlaka denesinler diyorum:)
sevgiyle kal
canım ablacım ellerin dert görmesin pek matematiksel ve de bereketli bir börek olmuş:)) ellerin dert görmesin:))
YanıtlaSilöpüyorum kocamaan:)
canım benimkilerde bayılıyor sıkça yapıyorum ellerine sağlık.
YanıtlaSilunutmadan başlığın(header)a bayıldım sayfana okadar çok yakışıyorki umarım uzun zaman kullanırsın . sayfan açılırken çok hoş bir etki bırakıyor.benim nacizane fikrim yazmayı bu sefer unutmayayım dedim.
sevgiler sağlıklar.
bear grylls messer
YanıtlaSilMy blog ... bear grylls messer
bear grylls messer
YanıtlaSilmy page: bear grylls messer