28 Temmuz 2009 Salı

KARPUZ KABUĞU TATLISI

GÜNAYDINLAR EFENDİM!!!
Umarım keyifler iyidir,bende pek keyif yok ama idare ediyoruz işte!!!
Gelelim karpuz kabuğuna ve karpuz kabuğundan yapılan yiyeceklere...Geçen gün televizyonda izlediğim bir hanımefendi ki işletme sahibi lokantası var karpuz kabuğundan inanılmaz şeyler yapmış....Ağzım açıkta kaldı inanın.En üst yeşil kabuğunu incecik soyduktan sonra rendeleyip bundan dolma içi hazırlayıp zeytinyağlı biber dolması mı yapmamış,tatlı mı yapmamış efendim ,reçelmi yapmamış artık ne sayayım...
Karpuzun asıl faydalı olan kısmının beyaz kısmı olduğunu da öğrenmiş oldum böylece...Meğer asıl antidoksan orada saklıymış...Hani o beğenmediğimiz hep attığımız beyaz kısmı....
Bende hemen deneyeyim dedim ve tatlısını yaptım...Pek alışık olmadığımız bir lezzet ama fena değil.....Kabuğunun en üstteki yeşil tabakasını soyup dilimledim...Tencereye koyup üzerine 1çay bardağı toz şeker serptim ve kısık ateşte 1 çay bardağı su koyarak yumuşayıncaya kadar pişirdim...Diğer tarafta 2 su bardağı su ve 1 su bardağı şekerle şurup hazırladım ve piştikten sonra biraz soğuyunca üzerine döktüm....Krem şanti,fındık,ceviz veya dondurma ile tüketebileceğimiz bir tatlı yapmış oldum...Denemek isteyenlere kolay gelsin diyorum!!!!

18 yorum:

  1. Geçenlerde karpuz alırken ilgili arkadaş, bunlardan tatlı yapıyorlar demişti. Bende düşünüyordum nasıl olur diye. Senin sayende bunu da görmüş oldum. Biz kadınlar herşeyin tatlısını yapabiliriz :)
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ilk defa gördüm ve duydum canım yeni bir lezzetle bizleri tanıştırdığın için teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım,beyaz kısmın faydalı olduğunu öğrenmiş olmak iyi oldu.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Günaydın Tatesal. Ne kadar değişik bir tarif böyle. Ellerine Sağlık...

    YanıtlaSil
  5. farklı bir tarif denmeye değermi bilmiyorum ama sanki tadından pek hoşlanmamış gibisiniz:)))

    YanıtlaSil
  6. Selam
    Antalya'dan karpuz reçeli getirmişti annem dediğiniz gibi kabuğa yakın sert kısımlarından yapılıyormuş çok lezzetliydi...

    YanıtlaSil
  7. çok farklı geldi görüntü evdekiler begendimi sen begenmemiş gibi anladım arkadaşım afiyet olsun

    YanıtlaSil
  8. TÜLİN TATLIM BENCE BUNUN ÜZERİNE KAYMAK KOYUP BİRDE CEVİZ YADA FINDIKLA SÜSLERSEK SAHANE BİR GÖRÜNTÜ OLUR NE DERSİN ELLERİNE SAGLIK
    BENDE KARPUZ RECELİNİ MERAK EDİYORUM

    YanıtlaSil
  9. pek bir değişik göründü gözüme yapımı kabak tatlısı gibi sanki :)

    YanıtlaSil
  10. Canım ellerine sağlık.Valla ilk defa duydum ama neden olmasın.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. SA.Karpuzun tamamı faydalı dişleri temizliyor kanı temizliyor vs. tatlısıda yenir pudinkle filan değişik tatlar olur denemek lazım..ellerine sağlık.sevgiler.A.E.O

    YanıtlaSil
  12. hamsiden reçel yapan bir millet karpuz kabuğundan neden yapmasın :)

    YanıtlaSil
  13. Ne değişik hoş bir şey böyle.

    YanıtlaSil
  14. selamlar sevgili arkadaşım,ilk kez karşılaşıyorum,ve şaşırdım :)
    ama yapılası bi tatlı anladığık kadarıyla eline emeğine sağlık :))

    YanıtlaSil
  15. aa canım cok degişik daha önce hiç görmemiştim ellerine saglık sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Canım ilk kez duyuyorum bende:)))
    Ama değişik tatlara açığımdır ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  17. ellerine sağlık farklı bi tatdır eminim denemek lazım

    YanıtlaSil
  18. İlk defa gördüm bu tatlı tarifini ellerine sağlık umarım çok güzel bir lezzet çıkmıştır ortaya

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!