Hepimizin en çok sevdiği Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu...
Turşudan ziyade atıştırmalık,yemeklerin yanında salata olarak kullandığımız bir yiyecek...
En çokda küçük kızım seviyor,yapıp ona da gönderdim...
Geçen seneki hazırlıklarımdan burada
- 2,5 kg kadar közlenmiş biber
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından biraz az sirke
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 7-8 diş sarmısak
- Biberleri közleyip,kabuklarını soyun.
- Sıvı yağ,sirke,tuz,şeker ve doğranmış sarmısakları tencereye alıp hafif kaynatın...
- Doğranmış biberleri de içine ilave ederek karıştırın...
- Sıcak sıcak kavanozlara doldurup,kapaklarını sıkıca kapatın ve bir bez üzerine ters çevirin...
- Üzerlerini ayrı bir bez veya havlu ile sarın,5-6 saat sonra kavanozları düzeltin ve kapaklarını kontrol ederek kaldırın...
Afyet OLSUN!!!
nefis olur miss mis:)
YanıtlaSilBen bu sene sadece közleyip buzluğa koydum fazla bir şey yapmadım nasipse Aralık ortası Diyarbakır'a gideceğim 2,5 belki 3 ay annane babanne dönüşümlü bakacağız Duru'ya ilk nöbet benle olacak son an değişikliği çıkmaz ise:)Tuğbam çalışmaya başlıyacak:)) Bu sene eşimin çıkarıp kendi hazırlayabileceği tarz da kışlıklar yaptım.
Ellerine sağlık afiyetle tüketin.
Teşekkür ederim arkadaşım...Duruyla çok güzel zaman geçireceğiniz belli ne güzel maşallah...
Sil