Hayırlı Günler Dileyerek Başlamak İstiyorum !!!!
Bugünkü tarifimiz Orman Meyveli Soslu Pandispanya...
Pandispanya - İspanyol Ekmeği diye geçiyor tarihte...İspanyaya ait bir tarif ama İtalyanlarda sahip çıkar olmuşlar...Yumurta,şeker ve undan oluşan bir çörek diye bilinir...Pastalarda özellikle kalabalık misafirde çok kullandığım bir tariftir...
Daha önce meyveli yaş pasta olarak burada yayınlamıştım...
Ve kremalı- muzlu pandispanya olarak da burada....
Bu sefer Dr.Oetkerin Orman Meyveli sosunu kullandım...
Mükemmel bir lezzet...
Gerçekten hem çok bereketli oluyor hemde nefis bir pasta....
Malzemeler:Pandispanya İçin;
- 6 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1 adet muz,2 adet kivi (arasına)
- 1 pkt.kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 1 pkt vanilya
- Arasına 2 adet muz
- 2,5 su bardağı süt
- 2 pkt. vanilyalı pasta kreması
- Üzerine 1 pkt.Dr Oetker Sade Krem Şanti
- 1 su bardağı süt (Krem Şanti İçin)
Yapılışı:
- Pandispanya için gerekli olan malzemeleri iyice çırpıp yuvarlak teflontepsiye dökerek 175 drc. ısıda fırında pişirin...
- Pandispanya fırından çıkınca üzerine bir bez örterek soğutun...
- Daha sonra ip veya bıçak yardımı ile 2 parçaya bölün...
- 21pkt vanilyalı pasta kremasını çırpın ve dondurucuda 10 dakika bekletin..
- Çıkarınca pastanın alt tabanına bir sıra sürün ve doğranmış 2 adet muzu dizin...
- Pandispanyanın diğer katını üzerine kapatarak 1 su bardağı soğuk süt ile hazırladığınız krem şantiyi sürün tamamen kaplayın ve üzerine paketteki tarifine göre hazırladığınız Orman Meyveli Sosu dökün...
Görüntü muhteşem gözüküyor :)) ellerinize sağlık eminim tadı çok güzeldir :)
YanıtlaSilTadı enfes...kırmızı meyvelerin ekşimsi tadı ve pastayla uyumu mükemmel...
Silharika görünüyor..
YanıtlaSilTeşekkürler Emine...
Silellerine sağlık nefis görünüyor canım
YanıtlaSilGerçekten nefis bir pasta ablacım denemekte fayda var...
Sil