Hayırlı Cumalar Kıymetli Takipçilerim!!!
Cumanın bereketi ve güzelliği ile donanmayı nasip etsin inşallah rabbim!!!
Bugün Hazır Baklava Yufkasından yaptığım Patatesli Kıymalı Börek tarifi ile geldim...
Tarifi buradan aldım ve denedim çok beğenildi...
Tuğçenin misafirlerine yapmıştım...
Malzemeler:- 1 paket baklavalık yufka (800 gr.lık)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı soda
- 2 yumurta
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy soğan
- 200 gr kadar kıyma
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayın, çatal yardımıyla ezin.
- Tencereye küçük doğranmış soğanları ve yağı ekleyip kavurun.
- Kıymayı da ekleyerek kavurmaya devam edin...
- Ezilmiş patatesleri ve baharatları da ilave edip, ocaktan alın.
- Tereyağ ( eritilmiş ), sıvıyağ, süt, soda ve yumurtayı çırpıp bir sos hazırlayın.
- Yufkaları 5’er adet gruplayın. Bir yufkayı açın üzerine sosu fırça ile az az sürün. 5 kat yufkaya aynı işlemi uygulayın.
- Uzun kenarına patatesli içten koyun. Rulo yapıp istediğiniz büyüklükte kesin. (Bir paketten 8 adet uzun börek oluyor. Herbir uzun böreği 4 parçaya kesince 32 adet kol böreği elde ediliyor).
- Yufkaların hepsi bitinceye kadar bu işlemi uygulayın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine börekleri yeleştirin, üzerine kalan sosdan sürün.
- Böreği fırınınıza göre 170-175 drc.de pişirin. 10 dk. dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun!!!
muhteşem görünüyor... ben de sık sık kullanıyorum baklava yufkasını...
YanıtlaSilEllerinize sağlık:)
YanıtlaSil