Hayırlı Cumalar Kıymetli İzleyenlerim,Hayırlı Ramazanlar!!!
Mübarek ramazan ayına girdik şükürler olsun...Bu gün ilk sahurumuzu yarın da ilk orucumuzu tutup iftarımızı yapacağız nasip olursa...Ülkemize ve tüm islam alemine hayırlı olsun,rabbim mükafatımızı versin inşallah...
Artık iftar menüleriyle birlikte olacağız bir ay boyunca...
Bugün sahur için bir önerim var sizlere...Susamlı patates...
Gelinimiz Serpilin yaptığı ve bizlerin de çok beğendiği bu tarifi bende hemen denedim ama yine de gelinciğimin yaptığı görselleri ekledim...Ellerine sağlık...
Tarfimiz şöyle;
Malzemeler:
- 3 büyük boy patates
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz,karabiber,pul biber,kekik (az miktarlarda)
- 3 yemek kaşığı susam
Yapılışı:
- Patatesleri soyduktan sonra ,ister küp küp ister elma dilimi şeklinde doğrayıp çok az haşlayın...
- Daha sonra fırın tepsisine alarak sıvı yağı ilave edin..
- Baharatları ve susamı da serptikten sonra iyice karıştırıp,175 drc fırında 10 dakika kızartın...
Afiyet Olsun!!!
Patates ne mükemmel bişeydir yaa,herşeyini seviyorum:) Immm deniycem çok leziz görünüyo:)
YanıtlaSilFirin patetesi cok severim, susamli hic yememistim.Bir dâhâ ki sefere susamda serpecegim.Elinize saglik.
YanıtlaSilHayirli Ramazanlar...
hayırlı ramazanlar olsun hepimize inşeAllah. güzel gelinin ellerine sağlık. selamlar...
YanıtlaSilOoo elinize sağlık Son derece leziz bir tarif paylaşmışsınız. Ramazanda bu tarz hem kolay hem tok tutucu hem de lezzetinden kaybetmeyen lezzetlere İhtiyaç Oluyor. Hayırlı Ramazanlar.
YanıtlaSilellerine sağlık canım misss gibi de kokmuştur o:)
YanıtlaSilsusamsız çiğden halini bir tatlı kaşığı yağla yapıyorum ben 40 dk. da tavada kızarmış kadar lezzetli oluyor.
Hayırlı ramazanlar Tülin..Susamla,fırın patates hiç denememiştim nefis görünüyor ,afiyet olsun..
YanıtlaSilNe güzel anlatmışsın sevgili Tülin. Sana ve ailene dehayırlı Ramazanlar olsun.
YanıtlaSilFırında patatesi ben de yaparım ara sıra. susamlı olması enteresan. Ellerine sağlık.