Hayırlı Günler Kıymetli İzleyenlerim!!!
Bugün Sütlü Un Helvasıyla geldim...
Eskilerin tatlı denilince ilk akla gelen, her daim yaptıkları un helvası...Aslında helva 3 beyazın bir araya geldiği tehlikeli bir yiyecek ama her zaman yemezsek ve ayarında tüketirsek birşey olmaz sanırım...Arşivimden bir tarif bu...
Malzemeler:
- 125 gr tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ.
- 2 Su bardağı Un
- 1,5 Su bardağı Süt
- 2 Su bardağı Toz Şeker
- 1 pkt.vanilya
Yapılışı:
- Yağı eritip,içine unu koyarak pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Diğer tarafta Süt,şeker ve vanilyayı ayrı bir kapta iyice karıştırdıktan sonra tencereye ilave ediyoruz ve bir taraftan da hızlıca karıştırıyoruz.
- Kaşıkla alınacak kıvama gelince ocağın altını kapatıyoruz...
- Sunum ve servis artık sizin marifetli ellerinize kalmış durumda.Nasıl tercih ederseniz...
- Ben en eski usulde tabaklara koyarak kaşıkla çentikler açtım ve üzerine tarçın dökerek servis ettim....
- Ölçü tam ayarında ve kesinlikle yorulmadan bileğiniz ağrımadan yapabileceğiniz şekilde.
- Mutlaka denemelisiniz.
- Hele lavaş ekmek arasında yerseniz,tadı bir başka olur...
- Haydi bakalım teflon veya seramik tencerelerinizi çıkarın ve malzemeleri tedarik ederek başlayın helvayı kavurmaya....Kolay Gelsin!
Tülincim rahmetli annem çok güzel yapardı bunu görünce o aklıma geldi eminim harikadır tadı eline sağlık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis olmuş aynen un helvasını görünce benimde aklıma hemen rahmetli anacığım geldi çok güzel yapardı ve toplantılarda ve özel günlerde anneme yaptırırlardı sevgiler...
YanıtlaSilSütle yapıldığını duydum ama hiç denemedim canım, büyük oğlum seviyor bir de böyle yapayım ona. teşekkürler ellerine sağlık.
YanıtlaSilTülin,ellerine sağlık nefis görünüyor.Lavaş ekmek arasında hakikaten çok leziz oluyor,afiyet olsun sizlere,selamlar...
YanıtlaSilÇok çok severim ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgiler:)
süper yha bu tarif un helvası tarifi bence harika olmuş elinize sağlık
YanıtlaSil