Daha önce misafirlerim için yaptığım ve minik ekmek dilimlerinde sunduğum ev yapımı Çemen tarifini vermek istiyorum...
Herkesin beğenerek yediği bir lezzet...
Tarifimiz şöyle;
- 1 kase bayat ekmek içi
- 1 su bardağı kıyılmış ceviz içi veya fındık içi (ben fındık kullandım) farklı bir lezzet denemenizi isterim...
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 3-4 diş sarımsak
Yapılışı:
- Bayat ekmekler robottan geçirilir...
- Daha sonra diğer malzemeler karıştırılır...
- Cam kavanoza konur,arzu edildiğinde yenir...
Afiyet Olsun!!!
Çok severim çemeni EKMEK YEDİRİYOR DİYE ŞU ARA MOLA VERDİM AMA ŞİMDİ GÖRÜNCE CANIM ÇEKTİ PAZARTESİ KAHVALTIYAC MİSAFİR VAR DĞİŞİK OLUR YAPAYIM CANIM SAĞOL
YanıtlaSilAblacım tarif süper. Çemen unu diye birşey vardı Mersin'e gittiğimde baharatçılarda. Şimdi sana yazarken geldi aklıma. Sanıyorum ekmek yerine onu kullanıyor yapanlar. Hiç yapmadım evde ama bayat ekmekle bence daha nefis olmuştur. :) Ellerine sağlık.
YanıtlaSil