Günaydın!!!
Güzel bir Nisan Sabahından Selamlar Herkese!!!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı,benim oğlum da güzel bir gün geçirdi..Önce okulda kutlamalar,sonra ailece gezmeler...Bugünde okulların tatil olması nedeniyle Kerem iş yerinde misafirim...Karşı masada ödevlerini yapıyor,oyun oynuyor...
Bugün kü tarifimiz kırmızı çilekli muhallebi...
Çilek hemen herkesin çok sevdiği harika bir meyve öyle değil mi?Misafirlerim için hazırladığım Çilek Soslu muhallebinin tarifini Cafe Kanelo dan aldım...burada
Sosu pişirilmeden yapılan en pratik çilekli muhallebi bence,mutlaka deneyin derim...Daha önce yaptığım sosu pişirilerek yapılan çilekli muhallebim için tıkkkkkk
Gerçekten sunumu,lezzeti ve hafifliği ile tam bir yaz tatlısı...
O halde gelsin tarif;
Muhallebi İçin Malzemeler:
- 3 Su bardağı Süt
- 2 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 2 tatlı kaşığı buğday nişastası (tepeleme)
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*Tarifte 3-4 dilim kek ve süt vardı ben kullanmadım...
Muhallebiden sonra sütle ıslatılmış kek parçaları eklenip,çilek sosu üzerine dökülüyormuş...
Çilek Sosu İçin Malzemeler:
- Çilek (250 gr kadar)
- Pudra Şekeri
Yapılışı:
- Tencereye süt,un,şeker,nişasta,hindistan cevizi ve limon kabuğu rendesini ekleyerek, pişirin...
- Pişen muhallebiyi kaselerin veya kupların yarısına kadar paylaştırın.
- Çilek sosunu hazırlarken ; çileklerin üzerine damak tadınıza göre pudra şekeri serpip blendırdan geçirin.
- Kaselerdeki muhallebilerin üzerine çilek sosundan birkaç kaşık paylaştırın...
- Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapın...
* Ben kupların ağzına sera streç keserek kapattım,buzdolabına öyle kaldırdım...Servisden önce streçleri çıkardım...
Afiyet Olsun!!!
ellerıne saglık banada beklerım sevgıle r
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
oyyy,tam da çilekler çıkmışken bu tarif hemen denenir müsait bir zamanda
YanıtlaSilhele de canım sütlü tatlılar çekiyorken,ellerinize sağlık,sevgiler
ellerine sağlık çileğin doğalıyla yapmak çok lezzetli oluyor çilekli diye alınan paketlerdeki tadı sevmiyorum. çok güzel olmuş ben de geçen yıl kayısı ile denemiştim:))
YanıtlaSil