Hayırlı Günler Kıymetli İzleyenlerim!!!
Bugün Aşçı Amcamız Kabak İçinden Mücveri sunuyor sizlere...
Kabak dolması yaptığımda ayırdığım kabak içlerini böyle değerlendirdim...
Çok eskiden beri böyle değerlendiriliyor sanırım kabak içleri,anneannem ve babaannemin de yaptıklarını hatırlıyorum...
Tarifimiz şöyle;
Malzemeler:- 5-6 adet adet kabaktan çıkan kabak içi
- 2 adet yumurta
- ½ su bardağı un
- 100 gram istediğiniz bir peynir
- 1/2 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- pul biber
- Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı şöyle;
- Yumurtaları bir kapta çırpın.Kabak içlerini ,maydanozu ve peyniri rondodan geçirin...Geniş bir kapta iyice harmanlayın.Üzerine tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin.Yumurtayı ekleyip karıştırın...En son unu ilave edin.
- Tavada yağı yakmadan kızdırın.Mücveri kaşık yardımıyla tavaya dökün.Fazla kalın olmamasına özen gösterin.Eğer ki kalın dökerseniz , içi çiğ kalacaktır.İki tarafı da kızarınca kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.Dilerseniz sıcak olarak sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis edin. .Kızartırken yağın yanmaması için ısıyı sabit tutmaya çalışın.Yağ çok kızarsa mücver tavaya atar atmaz kızaracak ve içi pişmeyecektir.
Kızarttığınız mücverleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün...
İster sarmısaklı yoğurt ile isterseniz sade olarak tüketin...
Afiyet Olsun!!!
Ellerine sağlık Tülin, kabak güzel sebze:)))
YanıtlaSilHer daim yenilen mucver bayılırım....sevgiler eline saglık....
YanıtlaSileline saglık her daim yenecek tarif mucver mucver...bayılırım....
YanıtlaSilO kadar çok severim ki.. Nasıl güzel puf puf kabarmışlar. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))