7 Ekim 2013 Pazartesi

SOSLU YEŞİL FASULYE TURŞUSU

Hayırlı Sabahlar Kıymetli Takipçilerim,Blogcanlarım!!!
Bir haftadır yurt genelinde devam eden mevsim normalleri üzerinde olan soğuk hava hepimizi etkiledi...Atopik bünyeye sahip olduğum için  normal bünyelere göre 5 kat daha fazla üst solunum yolları enfeksiyonuna açığım...Dolayısıyla dün onca işim arasında boğaz yanması,baş ağrısı ,boyun ağrısı çekerek sallanıp durdum...Gözüm yataktaydı ama bir yatarsam bir daha kalkamam işler de yatar diye ha bire çalıştım..."Fukaranın düşkünü beyaz giyer kış günü "misali hafta sonu tatile çıkacağımızdan işlerimi halletmem gerekiyordu...Bayram telaşesi olmadan ilk defa uzaklaşacağız evimizden hayırlısı ile....Umarım soğuklar geçer de bizde güzel bir tatil yaparız...Yazın eşimin işleri dolayısıyla tatil yapamadık bayram tatiline sakladık hevesimizi...Alanya ya gideceğiz kısmet olursa...Yolculuk Cumartesi sabahı...
1 gece Konya daha sonra Alanya-İncekum...
Bayram dolayısıyla memleketimize gelen blog arkadaşlarımız bir buluşma tertip ediyorlar çok üzülerek katılamıyorum ama gönlüm sizlerle canlarım...
----------------------
*Boğaz yanması için evde her şeyi denedim ancak en sonunda sirkeden şifa buldum sizlerle paylaşayım istedim...
2 yemek kaşığı sirkeyi bir yemek kaşığı su ile karıştırıp 2-3 sefer gargara yaptım çok iyi geldi....
----------------------

Bugün soslu fasulye turşusu ile geldim...Pratik ve 3-4 gün içinde yiyebileceğiniz bir turşu...Domates sen nelere kadirsin demeden geçemeyeceğim...Böyle pratik ve çabuk turşuların ana maddesi...Turşumuzun yapılışı şöyle;
Yarım kğ yeşil fasulye...
Yıkanır,ayıklanır ve 2 cm boyunda doğranır,üzerini geçmeyecek şekilde su konarak haşlanır...3-4 adet domates rendelenir ,5-6 diş sarmısak,2-3 adet doğranmış yeşil biber ,kaya tuzu, 1 litrelik kavanoz için yarım çay bardağından biraz az  sirke karıştırılır...Doğranmış fasulyeler ile birlikte bir kapta iyice karıştırılarak kavanoza doldurulur...Kavanozun kapağı sıkıca kapatılarak kaldırılır....Ara sıra kavanoz sallanır yani ters düz edilir...3-4 gün sonra yenmeye hazırdır... 

Bizim kavanozun dibi göründü ,yemeklerin yanında afiyetle tükettik ki en çok ben yedim...
* Kavanozu açıp yemeye başladığınızda muhakkak buzdolabına kaldırın ki bozulmasın...

Sağlık,afiyet ve huzur dolu günler geçirmeniz dileğiyle...
Şen ve esen kalın!!!

8 yorum:

  1. bende soğuk dayanıksızıyım :) hemen hapşırıyorum :)
    sana da geçmiş olsun.. kendine dikkat et.. şimdiden iyi tatiller dilerim..

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmişler olsun Tülincim ve bu tatil şifayla birlikte hoş vakitlere vesile olsun :) Turşu iştah açıcı gözüküyor ellerine sağlık . Hayırlı yolculuklar çok öptüm :)

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun,bayıldım tarife hemen deneyeceğim..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun. Tam zamanında gidiyorsunuz Antalya'ya. Ama sizin orayla arasında çok büyük ısı farkı var, dikkat etmek gerek. Fasülye turşusunu hemen yarın yapacağım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun Tülin hanım.Fasulye turşusunada bayılırım nefis görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık yemeği sandım ilk görüşte:)) afiyetler olsun.

    sirke çok iyi geliyormuş duymuştum geçmiş olsun canım

    YanıtlaSil
  8. Tülünim aynı dertten muzdaribiz demek geçer gider inşallah. Sanki ben tatile çıkıcam senin adına mutlu oluyorum. Her bayram evde akraba telaşından bende usandım laf aramızda arada kaçmalı sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!