Merhabalar Sevgili İzleyenlerim,Kıymetli Misafirlerim!!!
Ramazan ve Bayram derken yeniden işe başladık...Genellikle iftar menüleriyle geldim karşınıza,sohbet havasında olamadı maalesef yazılarım...İzleyicilerim bu konudan muzdarip olmuşlar ama ramazan dolayısıyla fırsat bulamayışımdandır,affola...
Birçok lezzetin tarifini de veremeyip,ertelemiştim...Şimdi başlıyorum sırayla tarifleri yazmaya...Bu günkü tarifim bayramda içecek olarak yapıp misafirlerime sunduğum bir lezzet...Reyhan Şerbeti...İlk olarak duyduğumda asla yapmam olur mu hiç,güzel olmaz diyerek yanaşmamıştım....Ama arefeden önceki gün manavda görünce mis kokulu reyhanları fikir değiştirdim...Her sene kuruturum severek alırım ama bir iki çorbalara falan derken pek kullanmam ...Oysa kokusunu pek severim...
Neyse!!! Eve götürdüm ve araştırdım sonra gece yatmadan önce yaptım...Harika oldu...Gerçi ben beğendim ama herkes beğenmeyebilir...Kokusu biraz rahyalı ve ağır gelebilir...
Bazı misafirlerim çok beğendi,bazıları da yarım bardak içebildi...Soğuk soğuk şifa kaynağı aslında reyhan...
Ama damak zevki farklı farklı insanların...
Faydalarından da bahsetmeden geçemeyeceğim;
Kardiyovasküler Faydaları
Beta karoten bakımından zengindir. A vitaminine dönüşür. Anti-oksidan özelliği vardır ve serbest radikallerle savaşır. İyi bir magnezyum kaynağıdır bu da kasları ve damarları rahatlatarak kardiyovasküler sağlığı güçlendirir.
Kanserden Korunma
Antioksidan özelliği kanserden korunmada da faydalıdır.
Saç ve cilt sağlığı
Saç ve cilt nemlendiricisi olarak kullanıldığında akne ve sedef tedavisine yardımcı olur.
Kemik ve Bağ Dokusu
Öjenol denilen yağ içeren reyhan, eklemlerde şişmeye neden olan enzimin oluşumunu engeller. Romatoid artrit hastalarının ağrılarını rahatlatır.
Sindirim Sistemi Sağlığı
Mide ve bağırsaklardaki gazdan rahatlama sağlar..
Anti Bakteriyal
Birçok bakteri oluşumunu engeller. Salatalara reyhan eklemenizi özellikle tavsiye ederiz.
Bağışıklık Sistemi
Antioksidan ve uçucu yağlar içerdiği için bağışıklık sistemini güçlendirir. Hem yapraklarının hem yağının antibakteriyal etkisi vardır. Viral enfeksiyonlardan, grip , soğuk algınlığı ve uçuktan korur.
Şimdi gelelim Reyhan Şerbetinin Yapılışına;
- Bir demet reyhan
- 9 Su Bardağı Su (4 su bardağı kaynar su)
- 8 Yemek Kaşığı Toz Şeker
- 1 adet limon
Yapılışı:
- Mor renkli bir demet reyhanı ayıklayıp ,yıkayın...
- Büyükçe bir kapta toz şekeri 5 su bardağı kaynar suda eritip reyhanları içine atın ve bir adet limonun suyunu va kabuğunu da ekleyin...Elinize steril eldiven geçirerek reyhanları iyice ovun ki rengini versin ...
- Daha sonra 5 su bardağı soğuk suyu da ekleyin ve 10-15 dakika bekledikten sonra süzgeçten süzerek surahiye doldurun...
- Buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis yapın...
Afiyet Olsun!!!!
- Tarifde limon tuzu vardı ama ben kullanmadım...
Çok leziz görünüyor:) Ayrıca serinletici...Şimdi yararlarını da okuyunca yapmak şart oldu :) elinize sağlık...
YanıtlaSilEline sağlık rengi çok güzel bu kadar faydaları olduğunu bilmiyordum defalarca niyetlendim ama yapmaya bir türlü cesaret edemedim
YanıtlaSilhımm buz gibi şu yaz mevsiminde nede güzel gider :) ellerine sağlık...
YanıtlaSileline sağlık canım şifa nerde var bende ordayım:)))
YanıtlaSilguzel bır şerbet oluyor arada yaparım bende elıne sağlık
YanıtlaSilOooo renk süper. Rengi hatırına bile yapılır:)
YanıtlaSilyazının ilk parağrafını yaz desen aynı şeyleri yazardım aaa hadi canım filan diyerek okudum:)) merak ettim vallahi:))
YanıtlaSilbulabilirsem pazarda bir deneyeyim
ellerine sağlık canım benim.
ellerine sağlık serin serin bi de sağlıklı daha ne olsun
YanıtlaSilRengi süper, ayrıca şekeri de azmış.Aslında reyhan şerbeti yapmak hiç aklıma gelmezdi, bayıldım.Elinize sağlık.
YanıtlaSil