Günaydın Sevgili İzleyenlerim!!!
Meyve olarak severek yediğimiz Ayvayı tatlı olarak da sıklıkla tüketiriz...Yemeğini ise geçmiş yıllarda sadece et ile pişirmiştim...Şimdi ise havuçlu ve etli ayva kebabı yaptım...Özel bir tarifi yok ben sadece bildiğim usul ile pişirdim kendimce...
Tarifi şöyle izah edeyim;
Malzemeler:
- 3 adet ayva
- 2 adet havuç
- 250 gr (dana)parça et
- 1 baş soğan
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- tuz,karabiber
Yapılışı:
- Ayvalar soyulup,küçük küçük doğranır...
- Düdüklü tencereye yağlar alınarak bir baş soğan kavrulur...
- Sırasıyla minik doğranmış yeşil biberler,havuçlar , etler ve salça da eklenerek kavrulur...
- En son doğranmış ayvalar ilave edilir...
- Üzerini geçmeyecek kadar su eklenir...
- Tuz ve karabiber serpiştirilerek pişmeye bırakılır...
- 25 dakika sonra yemeğiniz pişmiş olacaktır...
- Pilav eşiliğinde servis yapabilirsiniz...
Afiyet Olsun....
Merhaba...
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Bu yemek anneannemin yemeğiydi ) : bize her geldiğinde annemden bu yemeği isterdi tadına hiç bakmadım ayvalı yemek bana hoş gelmiyordu... Blogların yazılarını okurken başlığınızı görünce gözlerim doldu. Anneannemi hatırladım (Nur içinde yatsın)
Kendinize iyi bakın, Sevgiler...
That is very interesting, You are an overly skilled blogger.
YanıtlaSilI have joined your feed and stay up for in search of more of your
magnificent post. Also, I have shared your web site in my social networks
Here is my homepage Http://Www.Ancestris.Org/~Ancestri/Wiki/Index.Php?Title=Discussion_Utilisateur:RamonPort
Ellerine sağlık,değişik bol vitaminli bir yemek olmuş.Hayırlı cumalar..
YanıtlaSilI’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep
YanıtlaSilit up! I'll go ahead and bookmark your site to come back in the future. All the best
Here is my page :: social networks