9 Temmuz 2012 Pazartesi

FIRINDA KARNIYARIK

Merhabalar Sevgili İzleyenlerim!!!
Şu an bardaktan boşalırcasına yağmur yağıyor...Rüzgar,fırtına derken akabinde yağmur başladı...Umarım sele dönüşmez...
Mevsimler çok değişti hayırlısı olsun....
Bugün fırında yağsız,kızartmadan enfes karnıyarık tarifi ile geldim....Hafif ,az yağlı ve lezzetli...Karnıyarığı bu şekilde denemediyseniz mutlaka deneyin derim...
Sebzenin bol ve taze olduğu şu günlerde karnıyarık yapmak çok daha pratik ve lezziz...Yanına bir pilav bir de cacık oldu mu tamamdır...
Gelelim tarifimize;

Malzemeler:
  • 5-6 adet patlıcan
  • 250 gr dana kıyma
  • 3 adet domates
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 baş soğan
  • 5-6 diş sarmısak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • doğranmış maydanoz,dereotu
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • pul biber,karabiber,tuz
    Yapılışı:
  • Patlıcanları alacalı soyup,tuzlu suda bekletin.
  • Kara suyu aktıktan sonra,yumurta fırçası ile tüm yüzeyine sıvı yağ sürün ve tepsiye dizerek fırında kızartın...
  • Diğer taraftan soğan ve kıymayı kalan sıvı yağı ekleyerek kavurun...
  • Yeşil biber ,1 yemek kaşığı salça  ve domatesleri de ilave edip pişirin...
  • Baharatlar ile maydanoz dereotunu ve sarmısakları  en son karıştırarak karnıyarık içini tamamlayın....
  • Fırında kızarttığınız patlıcanların üzerine bıçakla bir yarık açın ve kıymalı harçtan doldurun...
  • Kalan 1 yemek kaşığı salçayı 2 su bardağı su ile özdeşleştirip karnıyarıkların üzerine gezdirin ve 15 dakika daha fırında pişirin...
  • Dilerseniz üzerine domates dilimleri yerleştirebilirsiniz...
Afiyet Olsun!!!

8 yorum:

  1. ellerine sağlık canım..
    harika görünüyor yemeğin..
    rabbim hepimizi sakınsın afetlerden tatlımm yaa..::(((
    öaz önce deprem oldu antalya da da.:((
    öyle korktuk kii..
    çaresizce bekliyorsunn,eli kolu bağlı..:((
    korusun cümlemizi yaradanımm..
    öpüyorum canım..
    baki muhabbetle...

    YanıtlaSil
  2. en sevdiğim yemekler arasındadır birde böyle deniyim.görünümü bile cezbedici ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık tülincim..güzel yorumuna ayrıca teşekkür ederim darısı başına inşallah...

    YanıtlaSil
  4. çok güzel oluyor ben de tavsiye ediyorum. hatta aynı yöntemle biber patates kabak köfte hepsi fırında çok daha sağlıklı kızarıyor:)
    ellerine sağlık canım gecenin bir yarısı bu muhteş görüntü beni bitirdi:)))

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık çok nefis görünüyor.Çok sevdiğim yemek çeşidi böylesini bende deneyeyim.

    YanıtlaSil
  6. Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık. Yanına pilav + cacık ta oldumu kadro tamamlandı demektir :)

    YanıtlaSil
  7. Nilay Arıcı2.08.2013 16:34

    Tülin hanım, dün iftar yemeği için karnıyarık tarifinizi denedim, harika oldu eşimde çocuklarda çok beğendi. Tarifiniz için teşekkürler. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Patlicanlari ilk basta firinda ne kadar kizartiyoruz?

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!