Bugün sizlere Havuçlu Topların tarifini vereceğim...Yalancı Cezerye olarak da anılan bu lezzeti ilk defa yaptım...küçükken annem yapardı misafirlerimize...denedim beğendim,yiyenlerde beğendiler....
-------------
Yarım kilo havuç
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
20 adet pötübör bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
1 pkt vanilya
Yarım kilo havuç
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
20 adet pötübör bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
1 pkt vanilya
Hindistan cevizi
Yapılışı:
--------
Havuçları rendenin ince tarafı ile rendeleyin.1/2 su bardağı su ile birlikte tencereye koyun ,şekeride ilave ederek tencerenin kapağını kapatarak 10-15 dakika pişirin...Daha sonra 20 adet bisküviyi elinizle ufalayarak içine atın...Dövülmüş ceviz,tarçın ve vanilyayı da ekleyerek hamur gibi yoğurun...Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve hindistan cevizi dolu tabağa atarak elinizle yuvarlamaya devam edin,her tarafına bulayın...kürdan takarak servise hazırlayın... *Ben kürdan taktıktan sonra dip kısımlarına minik şekerlemeler serpiştirdim... *Dilerseniz ceviz yerine fındık da kullanabilirsiniz...
AFİYET OLSUN!!!
Ne kadar pratik bir tarif :) denemeye değer ellerine sağlık
YanıtlaSiltariflerini defterime yazıyorum ..teşekkürler ..
YanıtlaSilbu havuç ne çok şeye yakışıyor bir klasiktir:)ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık.çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyorlar ne yazık ki diyetteyim
YanıtlaSilAilecek çok severiz, denemeyenler mutlaka tarifini almalı, özelliklede küçük çocukları olanlar.
YanıtlaSilSena Çeyiz
kaptım tarifi :)
YanıtlaSilCezeryeyi cok severim ama hic yapmadim...cok basarili...sevgiler
YanıtlaSil