11 Ağustos 2011 Perşembe

YÜKSÜK ÇORBASI


Merhabalar Sevgili İzleyenlerim,Değerli Blog Akadaşlarım,Dostlarım!!!

Blog yazarı olmanın özelliğini ve güzelliğini yaşıyorum ve iyiki blogum var ve iyiki bu sayede güzel dostlar ediniyorum diye düşünüyorum....İzleyenlerim gerçekten beni çok şaşırtıyor ve mutlu ediyorlar...Hele içlerinde öyle birisi var ki beni öylesine yakından takip ediyor ki sanki kırk yıllık dostmuşuz gibi her özel günümde,her sıkıntımda yanımda olduğunu hissettiriyor ve nihayetinde telefon numaramı istiyor ve konuşuyoruz....O muhteşem yüreğin sesini duymak sıcaklığını hissetmek o kadar güzeldi ki anlatamam....Evet sevgili FATMA ÜNALAN....Bu sizsiniz....Çocuklarımı,hayatımı ,mutfağımı yakından takip edip,güzel yorumlarınızla beni her zaman mutlu ettiğiniz için çokkkkkkkk teşekkür ederim....Samimiyetiniz ve içtenliğiniz için sağolun ve mutlu olun....Sizin gibi bir dost kazandığım için ayrıca çok memnun oldum ve Ankarada bir evim daha olduğunu hissettim....Sevgilerimi sunuyorum size ve annenize....





Evetttttt!!!

Dün yayınladığım Yüksük Çorbasının tarifini vermek istiyorum şimdi sizlere.......Gerçekten mükemmel bir lezzet,şiddetle denemenizi tavsiye ederim....Çorbayı annem pişirmişti ve tabi mantısı da onun elinden çıktı....Ellerine sağlık....




Tarifimiz Şöyle;

MALZEMELER:

----------------
1 baş soğan

2 kase mantı (Taze evde yapılanı makbul)

1 adet kırmızı kapya biber

2 adet yeşil biber

1 yemek kaşığı salça

2 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı önceden haşlanmış nohut

Yeteri kadar su,tuz,karabiber,pul biber

yarım limon suyu

YAPILIŞI:

-----------

Soğan tereyağında pembeleştirilir ve minik doğranmış kırmızı ve yeşil biberler eklenerek kavrulur...Salça ilavesinden sonra üzeine 1 litre kadar su konur ve tuzda eklenerek kaynamaya bırakılır...sonra içine haşlanmış nohutlar atılır ve bir taşım kaynadıktan sonra bohça şeklinde bükülmüş mantılar ilave edilir ve pişirilir....Yarım limon suyu eklenir ve mantılar piştikten sonra ocağın altı kapatılır.....Servis edilerek afiyetle yenir.....Hazır mantı kurutulmuş marketlerde satılan hazır mantıda olabilir ama bunu kullanacaksanız su yerine et suyu kullanırsanız daha lezzetli olacaktır....

*Üzerine nane dökebilirsiniz bu tamamen sizin arzunuza kalmış....Afiyet Olsun!!!

Ramazanın 2. günü kalp krizi geçirerek acil olarak By-Pas amaliyatı geçiren sevgili dayıma acil şifalar diliyor ve dualarınızı bekliyorum!!!

Hayırlı iftarlar Diliyorum!!!

11 yorum:

  1. eeee ben bunu akşama yaparım.:))
    Dayınıza acil şifa dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Denemek lazım görünüşü süper

    YanıtlaSil
  3. Çok sevdiğim bir çorba,dayınıza çok üzüldüm,geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  4. çok sağol canım.aldım tarifi...dayınada acil şifalar diliyorum.mevlam tez zamanda eski sağlığına kavuştursun tüm hasta olanları ve dua bekleyenleri...sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık çok doyurucu bir çorba olmuş.Allah acil şifalar versin dayınıza sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel,çocuklar içinde doyurucu olur.deniycem bende sağol.
    Rabbim şifa evrsin dayınıza,çok geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  7. Çok üzüldüm tatesal yazını şimdi gördüm. Çok geçmiş olsun. Allah şifalar versin dayına.

    YanıtlaSil
  8. çok güzel görünüyor ellerine sağlık ablacım hayırlı iftarlar.

    YanıtlaSil
  9. Geçmiş olsun Tülin, acil şifalar dilerim

    YanıtlaSil
  10. Dayınıza geçmiş olsun.En kısa zamanda sağlığına kavuşur umarım.Taze mantı bir başka hele ki anne elinden.Çorbanız çok güzel.Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  11. Allah acil şifalar versin.
    Çok beğendim de, mantıyı kim yapacak bir düşünmek lazım... :)

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!