Pazar günü sabah kahvaltısı için yaptığım minik çiğ börekleri yayınlamak istiyorum sizlere....
Aslında hamur kızartması da diyebiliriz....Çıtır çıtır olduğu için ev halkı tarafından çok beğenildi...Oğlum "anne cips gibi çok güzel olmuş "dedi ve gidip gelip yedi...Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz....Fazla yağ çekmediğini belirtmek istiyorum....
MALZEMELER:
-----------------
1 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
2,5 -3 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
İç malzemesi;peynir-maydanoz
Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI:
-----------
Hamuru yoğurup 2 parçaya ayırın ve her birini 2 cm kalınlığında açın...Orta boy bir kase veya geniş ağızlı bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin ve arasına peynir-maydanoz koyarak poğaça şeklinde kapatın...kızgın yağda arkalı önlü kızartın...Havlu kağıt serilmiş servis tabağına alın...Ben daha hamuru daha ince açıp,su bardağı ile keserek minik börekcikler yaptım....Arzu ederseniz daha büyük boyutta yapabilirsiniz....
-----------
Hamuru yoğurup 2 parçaya ayırın ve her birini 2 cm kalınlığında açın...Orta boy bir kase veya geniş ağızlı bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin ve arasına peynir-maydanoz koyarak poğaça şeklinde kapatın...kızgın yağda arkalı önlü kızartın...Havlu kağıt serilmiş servis tabağına alın...Ben daha hamuru daha ince açıp,su bardağı ile keserek minik börekcikler yaptım....Arzu ederseniz daha büyük boyutta yapabilirsiniz....
PÜF NOKTASI:Kızarma yağının ısısını orta hararette açın ve yağın sıçramaması için kızartma bitene kadar ısısıyla oynamayın,aynı kalsın...AFİYET OLSUN!!!!
Çok çıtır gözüküyolar hakikaten,cips gibiyse tez zamanda denemeli:)
YanıtlaSilFazla yağ çekmiyor oluşu ayrı güzel:)
Ellerine sağlık canım..
Sevgilerimle..
Ne çok severim. Biz ona bişi deriz. Bazan de içli olarak yaparız. Ellerinize sağlık. Afiyet olsun
YanıtlaSilçok yağ çekince bende hoşlanmam ama çok severim çiğ böreği ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık, harika görünüyor. Sıcak çıtır böreğin yerini hiç bir şey tutmaz.
YanıtlaSilçok nefis görünüyor bende önceki gün sarımsaklısını yaptım.
YanıtlaSilsevgiler canım
denenecekler listesinde hemen, çok şirinler. :)
YanıtlaSilFazla yağ çekmemesi çok iyi.Kızartma hamurların sorunu bu çünkü.Elinize sağlık:)
YanıtlaSilBen bunu boş olarak yaparım hatta geçen hafta yaptım en son ellerine sağlık canım kerem ağzının tadını bilir tabi:))
YanıtlaSil