GÜNAYDIN SEVGİLİ DOSTLAR!!!İlk olarak Kurban bayramında denediğim ve Aslişkodan aldığım Midye Tatlısının tarifini geçen akşamki misafirlerime de yapmıştım....Daha önce tarif için Aslının linkini vermiştim ama bende de bulunsun istedim ve yazdım....MALZEMELER:1 çay bardağı sıvıyağ1 çay bardağı süt1 adet yumurta1 paket kabartma tozubir tutam tuz1 tatlı kaşığı toz şekeraldığı kadar unÜzeri İçin:1çorba kaşığı eritilmiş tereyağıAçmak İçin:Nişastaİçi İçin:İri dövülmüş cevizŞerbeti İçin:
3 su bardağı su3,5 su bardağı şeker2-3 damla limon suyuYAPILIŞI:----------İlk önce şerbet malzemelerini kaynatıp soğumaya bırakın...Hamur için malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırın ve yoğurun ele yapışmayan yumuşak bir hamur olsun...Hamurun üzerini örtüp 20dk dinlendirim.Hazırlanan hamuru altı eşit bezeye bölüp bütün bezeleri nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın...Açılan hamurları üstüste koyarak merdane yardımı ile açmaya devam edin hamuru iyice büyülttükten sonra rulo sarıp 1cm genişliğinde kesin... Kesilen ruloların ortasına avuç içiyle bastrıp ceviz koyun ve kapatıp tepsiye dizin....Üzerlerine fırça ile tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 180derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip fırından çıkartın ve sıcak talının üzerine soğuk şerbeti döküp soğuyunca servis yapın....Afiyet Olsun!!!*Yapılış şekli için TIKKKK!!! (Pembetatlardan)
Canım benim ellerine sağlık....
YanıtlaSilBenimde favori tatlım kendisi gerçekten harika bir lezeti var sende çok güzel yapmışın yiyenlere afiyet olsun:))
canım geçmiş olsun nasıl oldun kendine iyi bak senin elinin değdigi herşey güzel oluyo o minik ellerinle öptüm inşallah saglık sorunun olmaz hep güzel şeyler yapar yazarsın nurten ablan
YanıtlaSilHayırlı günler, ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.
YanıtlaSilBende deneyeceğim.
Saygılarımla.
Ne güzel görünüyorlar onlar öyle :)) Çok seviyorum şerbetli tatlıları ama bunu yapmaya cesaretim yok valla..
YanıtlaSilEllerine sağlık Tülin nefis nefis.
Sevgiler...
Canım arkadaşım ellerine sağlık tat
YanıtlaSillın harika ahhh olsada yesem öpüyo
rum.
Aslıcım sayende öğreniyoruz canım...
YanıtlaSilNurten Ablacım canımsın,sen ne güzel bir insansın çok teşekkür ederim...
YanıtlaSilFuat bey teşekkürler...
YanıtlaSilDeryacım keşke sana ellerimle yapıp yedirebilsem...
Sibelcim gerçekten süper bir lezzet....
Tülin ablacım gerçekten harika bir lezzetti yiyen birisi olarak söylüyorum ellerine sağlık.Geçmiş olsun.
YanıtlaSilTülincim ellerine sağlık hayatım benimde böyle bir poğaçam var midye poğaça bende yaptığımda paylaşırım., en kısa zamanda tatlıyı deniycem sevgiler, dostçakal
YanıtlaSilNefis görünüyor emeklerine sağlık. Zaten bu aralar tatlı krizim var ah ah keşke şimdi olsa da yesem...
YanıtlaSiluffff çok nefis görünüyorlar.. ellerinize sağlık
YanıtlaSilbecerikli ablam benim.. ne de güzel olmuş bende yapabilirmiyim ki:S bilemedim bir türlü.. ya hamuru açamazsam diye korkuyorum...
YanıtlaSilSABAH BAŞLIĞINI MİDYE VA DİYE OKUDUM.ERZİNCANDA MİDYEYİ NEREDEN BULMUŞ DEDİM.DÖNÜP BAKINCA TATLI OLDUĞUNU ANLADIM PEKGÜZEL GÖZÜKÜYOR.DENEMEMEM LAZIM YAAAAA KİLOLAR
YanıtlaSilçok yapmak istedim ama kısmet olmadı inşallah deneyeceğim ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok güzel görünüyorlar,mutlaka tadı da harikadır.Elinize sağlık.Şeklini vermek zor mu oluyor?Hepsi çok muntazam olmuş.
YanıtlaSilablam ya ben nasıl kaçırmışım bu güzel tatlıyı ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilçok güzel olmuş ellerinize sağlık...
YanıtlaSil