Güzel Bir Hafta Geçirmeniz Dileğiyle Sevgili İzleyenlerim,bugün dilimli elma tatlısının tarifini vermek istiyorum....İstediğiniz miktarda soyup dilimleyeceğiniz elmayı tencereye diziniz...Üzerine elmaları tam kapatmayacak kadar toz şeker ilave ediniz....Onun üzerine az miktarda su ilave ediniz...Mesela ;5 adet elmaya 1,5 su bardağı toz şeker ve 1/2 su bardağı su yeterli olur....Daha sonra ocağın altını yakıp pişiriniz...Rengi pembemsi olsun diye ben 4-5 adet çilek attım içine ama siz isterseniz bir miktar gıda boyası ilave edebilirsiniz....Tatlının şurubu katılaşıp elmalar sertleştiğinde pişmiş demektir...Servis tabağına alıp üzerine dövülmüş ceviz serperek afiyetle yiyiniz....Hepinize sevgi ve selamlar!!!!
üzerine birazda vanilyalı dondurmayla nefis...Ellerine sağlık
YanıtlaSilCanım arkadaşım göndermiş olduğun harika paketi aldım.Nasıl teşekkür etsem bilmiyorum.Hepsi birbirinden harika ellerine,emeğine sağlık.Kese
YanıtlaSilne bereket.Sürpriz oldu nasıl mutlu
oldum tekrar tekrar teşekkür ederim
Kocaman öpüyorum.
Ben de şimdi fotoğrafa bakınca dedim ki dondurmayla nasıl güzel olur :)
YanıtlaSilEllerine sağlık...
ohhh, afiyetler olsun.... Bayilirim bu sekilde pisen meyvelere, elma, ayva gibi.... Ellerinize saglik...
YanıtlaSilEllerinize saglik, ne guzel ne hafif bir tatli.
YanıtlaSilSevgiler ve guzel bir hafta dilegimle.
ablacımm ellerin dert görmesin her zamanki gibi maharetini konuşturmuşsun:))
YanıtlaSilöpüyorumm..
mutlu akşamlar..
dondurma fikrine katılıyorum. :)
YanıtlaSilçok sağlıklı ve çok güzel bir tat olmuş.
ellerine sağlık. sevgiler :)
Tülinciğim çok hoş olmuş hafiftir de üstelik ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık yapımıda çok pratikmiş.
YanıtlaSilsevgiler . güzellikler içinde ol hep
bir erzincanlı olarak ilk bakışta bu tatlıyı gasefeye(erzincan tatlısı) benzettim:)ama elma ile yapılmış..degişik ve lezzetli görünüyor.elinize emeginize saglık.sevgiler.
YanıtlaSil