Ben diyeyim 20 yıl siz deyin 25 yıl oldu bu pastayı yemeyeli....
Çocukluğumu hatırlattı bana ,annem ne çok yapardı günlerinde misafirlerine,bizde bayıla bayılayerdik...Geçen gün aklıma geldi çocuklarıma hiç yapmadım bu pastayı dedim ve Cumartesi günü sabah kahvaltıdan sonra hemen işe koyuldum...
Bezelerden 6 adet yufka açıldı ve tek tek kızartıldı....
Tarife geçeyim;
MALZEMELER:
----------------
1 çay bardağı süt
3 yumurta
1 çay bardağı margarin (eritilecek)
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya
3 yumurta
1 çay bardağı margarin (eritilecek)
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
un
un
Dövülmüş ceviz(isteğe bağlı)
(Aslında bu pasta amonyak ile yapılıyor ama annem kullanmazdı hiç bende kullanmadım.)
Kreması:
--------
1 kg süt
5 çorba kaşığı un
12 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı kakao
250 gr margarin
1 kg süt
5 çorba kaşığı un
12 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı kakao
250 gr margarin
YAPILIŞI:
----------
Malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. 6 eşit parçaya bölün.Her bezeyi ince olarak 25 cm kadar açın.Fırın tepsisini yağlamadan 6 adet hamuru teker teker 170 derecede pişirin. Pastanın yüzü hafif toz pembe olunca alın.
Krema için;Margarin hariç tüm malzemeyi muhallebi kıvamında pişirin.Piştikten sonra margarini ekle. (Pastanın kremasını daha bol sevenler 1,5 ölçü hazırlayabilir)
Pişen yufkanın ilkini bir tepsiye koyun üzerine kremadan sürün daha sonra diğer yufkaları tek tek koyarak aralarına krema sürülerek üst üste yerleştirin ve en üstüne ve kenarlarınada aynı kremadan sürerek bitirin...Ben üzerine su ile pişirilmiş çikolata sosu döktüm dilerseniz sizde yapın....Ara katlardan ortadakine ve en üstüne dövülmüş ceviz serpin....Buzdolabında dinlendirilip servis yapın...Afiyet Olsun!!!!Bizim evde büyük bir beğeniyle yendi bu pasta ve benim için de nostalji oldu....
Krema için;Margarin hariç tüm malzemeyi muhallebi kıvamında pişirin.Piştikten sonra margarini ekle. (Pastanın kremasını daha bol sevenler 1,5 ölçü hazırlayabilir)
Pişen yufkanın ilkini bir tepsiye koyun üzerine kremadan sürün daha sonra diğer yufkaları tek tek koyarak aralarına krema sürülerek üst üste yerleştirin ve en üstüne ve kenarlarınada aynı kremadan sürerek bitirin...Ben üzerine su ile pişirilmiş çikolata sosu döktüm dilerseniz sizde yapın....Ara katlardan ortadakine ve en üstüne dövülmüş ceviz serpin....Buzdolabında dinlendirilip servis yapın...Afiyet Olsun!!!!Bizim evde büyük bir beğeniyle yendi bu pasta ve benim için de nostalji oldu....
NEFİS GÖZÜKÜYOR OY OY ELLERİNE SAĞLIK.GENÇKEN YE NİNEM SONRA BAKIP DURUYORSUN
YanıtlaSilEllerine sağlık Tülin. Ne güzel bir pasta olmuş.
YanıtlaSilÇok değişik bir pastaymış. Daha önce hiç görmemiştim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok ilginçmiş ben hiç duymamıştım
YanıtlaSilMahperi canım yaş icabı ilk defa görüyor olman normal....Diyorum ya ben yaştakiler bilirler bu pastayı,anne pastası eskilerden...
YanıtlaSilABLACIM TARİF ÇOK DEĞİŞİK:)) EMEKLERE SAĞLIKKK ÇOK GÜZEL GELDİ BANAA:)
YanıtlaSilTülincim hiç duymadım inan yufkadan pasta ellerine sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilne zahmetli Tülinim ellerine sağlık :)
YanıtlaSilcanım mail attım sana
YanıtlaSilsevgili Tülin ellerine sağlık harika görünüyor
YanıtlaSilhiç görmemiştim daha önce çok çok farklı ve çok güzel görünüyor
sevgiler
hııımmm amonyaklıpasta bende bayılırım ama çoookkk uzun zamandır yapmıyorum yapımı çok zor diye ellerine sağlık canım eşim görmesin zaten her pasta konusu açıldığında amonyaklı pasta yapsana deyip duruyor amonyaksızını hiç yememiştim denemeklazım
YanıtlaSilellerine sağlık pasta deyip geçilmez buna emek isteyen bir tarif eminim çok da güzeldir
YanıtlaSilçok güzel ama apımı zahmetli gibi.elinize sağlık
YanıtlaSilcanım harıka görünüyor ama yorma kendini bukadar ellerine saglık sevgiler...
YanıtlaSilKreple yapilan yas pasta tarifini biliyordum ama,bunu ilk kez gördüm.
YanıtlaSilCok güzel oldugundan eminim,ellerinize saglik.
hahhaaa annemde yapardı bundan.çok severdik bizde.geçen yıl bende yapmıştım.süper bişey iyi hatırladın.:))ellerine sağlık.
YanıtlaSilsevgili tatesal ellerinize saglık cok güzel yapmışınız okurken bir şey dikkatimi cekti.hiç denedinizmi bilmiyorum.fırında yagsız kızartın demişiniz ya acaba bunu teflon tavada yapmayı denedinizmi.öyle daha kolay olmazmı nasıl bir hamur oldugunu bilmedigim için size soruyorum.hamur tavada pişmeyecek kadar yumuşakmı acaba.sevgiyle cok mutlu kalın gercekten degişik bir tarif.
YanıtlaSilellerine sağlık canım bu pastayı hiç yemedim ama çok duydum
YanıtlaSilBunları yapmak için ayakta uzun süre durman lazım neden şimdi yoruyorsun kendini bu kadar biraz daha iyleşmeyi bekle bence sevgiler
YanıtlaSilGünlerdir bu pasta tarifini arıyordum, kayınvalidem yufkalarını teflon tavada kızartıyor, çok daha pratik bence.. ellerinize sağlık
YanıtlaSilHazır buzlukta yufka vardı ondan yapsak olurmu
YanıtlaSilOlmaz tabiki
SilOlmaz tabiki
Silgençliğimizin pastası,tarifini unutmuştum arıyor ama bulamıyordum,elinize sağlık,biz adını saraylı bilirdik.ilk fırsatta deneyeceğim teşekkürler.
YanıtlaSil