Soslu turşuyu tarif edeceğim..
Kavanozu açtığınızda sofranıza koyup bir seferde yiyebileceğiniz kadar az malzemeyle yapılıyor...Artan turşuyu saklamak zor biliyorsunuz...O nedenle tek kullanımlık turşu diyebiliriz...Kavanozun içine birkaç tane biber,bir adet yeşil domates,havuç,salatalık doğruyorsunuz...2-3 diş de sarmısak ....Diğer taraftan 3-4 adet domatesi rendeleyip ayrı bir kapta içine tuz , sirke ve birazda sıvı yağ koyarak kaynatıyorsunuz...Yani domates sosu gibi....Daha sonra kavanozların üzerine eşit miktarda döküyorsunuz....kavanozların kapaklarını da kaynattıktan sonra hemen sıcak sıcak kapatıyorssunuz ve ters çeviriyorsunuz....Bişrkaç saat sonra kavanozları düzelttiğinizde tutmayan kapak varsa yeniden kapatıyorsunuz,hepsi bu kadar....Bu turşu geç ekşiyor...Mesela bahara ancak olur...Mart ayında tam kışlık turşular bittiğinde hemen bu kavanozlardan bir tane açarak turşu yemenin zevkine varıyorsunuz...Yapacak olanlara kolay gelsin diyorum....
Turşuya bayılırımmmm :)) Ellerine sağlık.
YanıtlaSil