Sahur için hemen yapabileceğiniz özellikle çocukların çok sevdiği bir lezzet...Aslında adının Kaygana olduğunu bende bilmiyordum ...Omlet şeklinde yapıp kızartayım dedim ama belki içi pişmez diye kaşık kaşık alıp kızarttım....Netten bir araştırdım baktım ki böyle birşey var ve adı Kaygana...Sahurda büyük bir iştahla yendi ve özellikle kızlar çok beğendiler...Patatesli kaygananın hemen tarifine geçeyim;
MALZEMELER:
----------------
3 adet orta boy patates
2 yumurta
3 yemek kaşığı un
Tuz,karabiber
YAPILIŞI:
----------
Patatesleri rendeleyin .Yumurta ,un,tuz ve karabiberide ekleyerek bir karışım elde edin...Bu karışımdan bir yemek kaşığı alarak kızgın yağa atın ve arkalı önlü iyice kızartın...Havlu peçete yardımıyla fazla yağını alın ve afiyetle yiyin.....
tülincim eline sağlık.kaygana çok güzel.turşularıda afiyetle yiyin inşallah
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM RABBİM AĞIZ TADIYLA YEMEYİ NASİP EDER İNŞALLAH.
YanıtlaSilSEVGİLER..
çok pratik ben ince tabaka halinde bir tavaya yayardım böylesi çok daha iii
YanıtlaSilbugün 2çocuk misafirimz gelecek onlara yapayım bende bizim evde en çok yenen fasulye turşusudur benimde bir kavanozum bitti dün yenide kurdum
ellerine sağlıkcanım çok lezizi görünüyorlar afiyetler olsun
YanıtlaSilellerine sağlık tatlısı ağız tadıyla yemek nasip olsun hepinize
YanıtlaSilsevgiler
ellerine sağlık canım kaygana nefis görünüyo:)turşuya bayılırım güle güle ye inşallah:)
YanıtlaSilBen bu güzel turşulara el koyuyorum canım.
YanıtlaSilSelamlar, turşu harika ben de suyunu kendim hazırlıyorum ama o hazır sulardan denemeyi düşünüyordum fakat merak ettiğim bişey var o suların tuz durumu nasıl ? kıvamında mı ? yoksa bizim bişey eklememiz gerekiyor mu ? bu konuda beni bir aydınlatırsanız sevinirim Sevgilerimle... :)
YanıtlaSilOyy turşular nasılda güzel duruyor öyle...ellerine sağlık.
YanıtlaSilHi Tulin!
YanıtlaSilhow are you