En sevdiğim turşu çeşidi kornişon...Normal salatalıkla yapılınca eriyor,yumuşuyor falan ama bunda öyle bir sıkıntı yok,kütür kütür yiyebilirsiniz...Bir tanıdığın tavsiyesi ile bu sene kornişon turşusunu turşu suyu ile kurdum...(Fersan Marka kullandım) Hazırlanmış su,sirke,tuz karışımı yani...Ama ben bu karışımı su ve sirke ilavesiyle seyrelttim daha güzel oldu sanırım...Direk o karışıma atınca çok keskin oluyor hazır turşular gibi....İnanın yaptıktan sonra 3 günde turşunuz hemen hemen hazır hale geliyor...Fotoğraftakileri yeni kurdum...Bir hafta önce kurduğum kavanozu yemeye başladık bile...Umarım hepsi güzel olur,afiyetle yeriz....
turşuların harıka görünüyor.umarim saglık ve şifa olur.
YanıtlaSil