Günaydınlar Efendim!!!
Bugünkü yemeğimiz "Dizme Patlıcan" veya adını ben öyle biliyorum....Köfteli Patlıcanda olabilir.
Yapılışı kolay ve bir o kadar da lezzetli...
- 200 gr kıyma,soğan,maydanoz,tuz,karabiber,pul biber ve 2 yemek kaşığı galeta unuyla köfte yoğrulur...
- Açılan çentiklerin içine yoğrulan köfteden bir miktar alınarak şekillice doldurulur.
- Tencereye tırtıl şeklinde dizilen patlıcanların üzerine sıvı yağda erittiğiniz salça ve domates sosu gezdirilir...
- Sos biraz pişirilir ve sonra su konularak kaynatılır patlıcanların üzerine dökülür...Arzuya göre sarmısak doğranır ve serpiştirilir....Orta hararetli ocakta 15-20 dakika pişirilir.....
- Yemeğin üzerine biraz sıvı yağ ve tuz ilave edilir...
- Çocuklarına patlıcan yediremeyenler veya patlıcanı ağır ve yağlı olduğu için sevmeyenlere duyurulur! Bu tam size göre bir yemek....
- Çok hafif ve patlıcanın lezzetine doyamayacağınız , her zaman tercih edeceğiniz bir yemek....Bu yemeği bende ilk defa annemde yemiştim...3-4 sene önceydi ve o fırında yapmıştı,dilerseniz fırında da yapabilirsiniz.Ama ben evdekilerin tercihi üzerine tencerede yapıyorum ve çok güzel oluyor....Şiddetle tavsiye ediyorum....
- Yemeğin kenarlarına elma dilimi patates ,doğranmış biber ve domates de dizdim,arzuya göre sizlerde dizebilirsiniz.
Sevgiyle ve mutlu kalın!!!!
Ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.Bende çok severim bu yemeği..Afiyet olsun..
YanıtlaSilBiz buna urfada kazan kebabı diyiyoruz tadı bir harika oluyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle...
nefis görünüyor urfalı bi arkadaşım çok yaprdı fırında duman gurubunada dicek söz yok bedduayı hiç sevmiyorum ama CEZASINI ÇEKECEKTİR MUTLAKA!!1
YanıtlaSilGörüntü şahane ellerine kollarına sağlık canım:))
YanıtlaSilsüper görünüyor...bir kere yemişim ama kendim yapmadım hiç.bu arada şarkı olayını bugün duydum .dinleme fırsaım olmadı..elbette ki inançlar dalga geçilecek şeyler değildir..sevgilerimle canım...
YanıtlaSilpatlıcan yemeklerini çok severim. çok güzel görünüyor olsa da yesek şimdi :))
YanıtlaSilgünaydın canım yine harika bir tarifle karşımızdasın.ben buna patlıcak kebabı diyorum.kayınvalidem patlıcan dizmesi der.ama bizimkinin yapılışı biraz farklı.aslında yapmıştım ama yayınlayamadım.çünki yapım aşamalarının resimlerini çekmemişim.artık bir dahaki sefere inşallah.canım seninkide çok güzel olmuş ellerine sağlık.kekcafe
YanıtlaSilcanımmm eline sağlık bende çokk severim patlıcanı,bu yemeği de bir kez yapmıştım eline sağlık tülinim:)vişneler dondurudan...
YanıtlaSilBİZDE BUNA KAZAN KEBABI DENİR VE HARİKA BİR LEZZETE SAHİPTİR BU YEMEK NASİP OLURSA YARIN YAPICAM..
YanıtlaSilSAYFAMDA YAPIP YAYINLADIĞIM BİR YEMEK HARİKA BİR LEZZET YADA BEN PATLICANI ÇOK SEVİYORUM..
ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
o müzik grubunu bende Allaha havale ediyorum.
YanıtlaSilyemeğe gelince yazın arada bende yaparım,ama patlıcanları tam olarak kesiyordum böyle çok şık olmuş.Ellerine sağlık.selamlar..
valla süper olmuş. biz bölerek yaparız bunu. tüm olması da çok güzel. ellerine sağlık:)
YanıtlaSilkızartılmadığı için yağıda azdır tam benlik ..pazardan patlıcanda almıştım ...sevgiyle kal..
YanıtlaSilMerhaba Tetasal
YanıtlaSilYemeğin herzamanki gibi çok güzel görünüyor ellerine sağlık. Duman'a gelince çok severek dinlediğim bir gruptur yazını okuduktan sonra bu konuyu araştırma gereği duydum çünkü bir türlü inanmak istemedim. Aşağıda Duman Grubunun zaman gazetesi ile olan röportajını yolluyorum takdir senin.
"kaan: orada eleştirdiğimiz şey dinin suistimal edilmesi. yani kendine menfaat sağlaması insanların. ki bu, yıllardan beri türkiye tarihinde her kesimin yaptığı bir şey. formlarda ihlas sûresi'yle dalga geçiyorlar diye alakasız konulara değinmişler. kimsenin haddine düşmez insanın dini ve inancıyla dalga geçmek. konunun öznesi, ortada dönen bir tezgâhın olması. burada fena olan, bunu tespit edip ortaya koymak mı, yoksa bunu yapıp çıkar sağlayanlar mı fena? ihlas sûresi, çok da güzel bir ayet. sade ve en güzel ayetlerden bir tanesi. biz değerini bilmeden, farkında olmadan bir şeyler yapmıyoruz. ama orada konunun ayetle bir alakası yok. din adamı gönülden inanarak, iyilik ve güzellik içindeyse biz de onunla beraberiz. ama bunu söyleyip üstüne de bundan çıkar sağlıyorsa onun karşısındayız.
cengiz: teknik bir detay var orada. 'lem yelid'in arkasından gelen 'löp yutar' ifadesi tezgâhın fiili. yani dörtlüğe bakarsanız, son iki dizede yıkılan dergâh, löp yutan tezgâhtır. lem yelid'le kesinlikle bağlantılı değildir. şiirin yorumlanmasında hızla yapılmış yorumlar olabilir, ama lem yelid'i deforme etmek kimsenin haddine değil, bizim de haddimize değil. "
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=831146&title=lem-yelidi-deforme-etmek-kimsenin-haddine-degil-bizim-de
tatişim yine harikalar yaratmışın.çiğ görüntüsü harika duruyor bozulmasın diye pişirmesekmi:)ben patlıcan delisiyim içinde nikotin var diyemi bilmiyorum.patlıcanlı herşeye bayılırm.buda güzel olmuştur şu elimdeki tarifleri bi çıkariiiim senin blogtanda seçim koyucam sevgilere sanaaaaa
YanıtlaSilbizim oaralarda patlıcan kebabı derler buna.bende bayılırım tabiiki.çok leziz ve hafif olur.ellerine saglık.
YanıtlaSilDuman grubuna inanamadım.
YanıtlaSilYemek harika.
Bu arada ziyaretine gelemedim biraz zaman oldu. Lütfen kusura bakma......
Patlıcana olan sevgimi bilmeyen yoktur. Bu haliyle de pek güzel oluyor, hani dizide Meliha da habire yapıyor ya böyle. Sarımsak çok yakışıyor patlıcana. Yiyenlere şifa olsun, yapanın elleri dert görmesin.
YanıtlaSilUrfada patlıcan kebabınıda böyle görmüştüm kesilip araya et dizliyordu patlıcanlı herşeyi çok seviyorumm enfes görünüyor
YanıtlaSilTÜLİNCİM BEN BUNU FIRINDA YAPIYORUM İNAN BANA ENFES OLUYOR ELLERİNE SAGLIK
YanıtlaSilSEVGİLER
patlıcanın her türüne bayılıyorum.çok lezzetli görünüyor.offf sanırım çok acıktım..
YanıtlaSilpatlıcanın her türüne bayılıyorum.çok lezzetli görünüyor.offf sanırım çok acıktım..
YanıtlaSilyine süper bir tarif. öncelikle teşekkür ederim, bu yemeği bilmiyordum sayen de öğrendim. patlıcamlı her yemeği zaten çok severim. galiba cuma akşam menüm belli oldu)) sevgiler.funda
YanıtlaSilpatlıcanlı herşeyi çok seviyorum bu çok estetikte durmuş çok güzel yaa ellerine sağlık ablacığım
YanıtlaSilkesinlikle denenecektir canım.afiyetler olsun canım...ayrıca o beyinsizleri ben de kınıyorum...
YanıtlaSilgerçekten çok iştah açıcı görünüyor denemeye değer kesinlikle
YanıtlaSilellerine sağlık
Çok lezzetli bir yemek, ben de yaparım yazın sıklıkla, ellerine sağlık seninki de çok güzel görünüyor, afiyetler olsun canım, sevgiler...
YanıtlaSilellerinize sağlık.Bende ilk defa urfalı komşumda yemiştim.enfesti.Onlar kazan kebabı diyorlar.Baya meşhur urfada.eşim patlıcan yemediği için pek yapamıyorum maalesef patlıcanlı yemekleri.
YanıtlaSil