28 Mayıs 2009 Perşembe

DİZME PATLICAN


 Günaydınlar Efendim!!!
Bugünkü yemeğimiz "Dizme Patlıcan" veya adını ben öyle biliyorum....Köfteli Patlıcanda olabilir.
Yapılışı kolay ve bir o kadar da lezzetli...

  •  Patlıcanlar alacalı soyularak bıçakla kopmayacak şekilde enine 6-7 çentik atılır ...


  • 200 gr kıyma,soğan,maydanoz,tuz,karabiber,pul biber ve 2 yemek kaşığı galeta unuyla köfte yoğrulur...
  • Açılan çentiklerin içine yoğrulan köfteden bir miktar alınarak şekillice doldurulur.

  • Tencereye tırtıl şeklinde dizilen patlıcanların üzerine sıvı yağda erittiğiniz salça ve domates sosu gezdirilir... 
  • Sos biraz pişirilir ve sonra su konularak kaynatılır patlıcanların üzerine dökülür...Arzuya göre sarmısak doğranır ve serpiştirilir....Orta hararetli ocakta 15-20 dakika pişirilir.....
  • Yemeğin üzerine biraz sıvı yağ ve tuz ilave edilir...
  • Çocuklarına patlıcan yediremeyenler veya patlıcanı ağır ve yağlı olduğu için sevmeyenlere duyurulur! Bu tam size göre bir yemek....
  • Çok hafif ve patlıcanın lezzetine doyamayacağınız , her zaman tercih edeceğiniz bir yemek....Bu yemeği bende ilk defa annemde yemiştim...3-4 sene önceydi ve o fırında yapmıştı,dilerseniz fırında da yapabilirsiniz.Ama ben evdekilerin tercihi üzerine tencerede yapıyorum ve çok güzel oluyor....Şiddetle tavsiye ediyorum....
  • Yemeğin kenarlarına elma dilimi patates ,doğranmış biber ve domates de dizdim,arzuya göre sizlerde dizebilirsiniz.

Sevgiyle ve mutlu kalın!!!!

27 yorum:

  1. Ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.Bende çok severim bu yemeği..Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  2. Biz buna urfada kazan kebabı diyiyoruz tadı bir harika oluyor ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. nefis görünüyor urfalı bi arkadaşım çok yaprdı fırında duman gurubunada dicek söz yok bedduayı hiç sevmiyorum ama CEZASINI ÇEKECEKTİR MUTLAKA!!1

    YanıtlaSil
  4. Görüntü şahane ellerine kollarına sağlık canım:))

    YanıtlaSil
  5. süper görünüyor...bir kere yemişim ama kendim yapmadım hiç.bu arada şarkı olayını bugün duydum .dinleme fırsaım olmadı..elbette ki inançlar dalga geçilecek şeyler değildir..sevgilerimle canım...

    YanıtlaSil
  6. patlıcan yemeklerini çok severim. çok güzel görünüyor olsa da yesek şimdi :))

    YanıtlaSil
  7. günaydın canım yine harika bir tarifle karşımızdasın.ben buna patlıcak kebabı diyorum.kayınvalidem patlıcan dizmesi der.ama bizimkinin yapılışı biraz farklı.aslında yapmıştım ama yayınlayamadım.çünki yapım aşamalarının resimlerini çekmemişim.artık bir dahaki sefere inşallah.canım seninkide çok güzel olmuş ellerine sağlık.kekcafe

    YanıtlaSil
  8. canımmm eline sağlık bende çokk severim patlıcanı,bu yemeği de bir kez yapmıştım eline sağlık tülinim:)vişneler dondurudan...

    YanıtlaSil
  9. BİZDE BUNA KAZAN KEBABI DENİR VE HARİKA BİR LEZZETE SAHİPTİR BU YEMEK NASİP OLURSA YARIN YAPICAM..
    SAYFAMDA YAPIP YAYINLADIĞIM BİR YEMEK HARİKA BİR LEZZET YADA BEN PATLICANI ÇOK SEVİYORUM..
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM...

    YanıtlaSil
  10. o müzik grubunu bende Allaha havale ediyorum.
    yemeğe gelince yazın arada bende yaparım,ama patlıcanları tam olarak kesiyordum böyle çok şık olmuş.Ellerine sağlık.selamlar..

    YanıtlaSil
  11. valla süper olmuş. biz bölerek yaparız bunu. tüm olması da çok güzel. ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  12. kızartılmadığı için yağıda azdır tam benlik ..pazardan patlıcanda almıştım ...sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Tetasal
    Yemeğin herzamanki gibi çok güzel görünüyor ellerine sağlık. Duman'a gelince çok severek dinlediğim bir gruptur yazını okuduktan sonra bu konuyu araştırma gereği duydum çünkü bir türlü inanmak istemedim. Aşağıda Duman Grubunun zaman gazetesi ile olan röportajını yolluyorum takdir senin.
    "kaan: orada eleştirdiğimiz şey dinin suistimal edilmesi. yani kendine menfaat sağlaması insanların. ki bu, yıllardan beri türkiye tarihinde her kesimin yaptığı bir şey. formlarda ihlas sûresi'yle dalga geçiyorlar diye alakasız konulara değinmişler. kimsenin haddine düşmez insanın dini ve inancıyla dalga geçmek. konunun öznesi, ortada dönen bir tezgâhın olması. burada fena olan, bunu tespit edip ortaya koymak mı, yoksa bunu yapıp çıkar sağlayanlar mı fena? ihlas sûresi, çok da güzel bir ayet. sade ve en güzel ayetlerden bir tanesi. biz değerini bilmeden, farkında olmadan bir şeyler yapmıyoruz. ama orada konunun ayetle bir alakası yok. din adamı gönülden inanarak, iyilik ve güzellik içindeyse biz de onunla beraberiz. ama bunu söyleyip üstüne de bundan çıkar sağlıyorsa onun karşısındayız.

    cengiz: teknik bir detay var orada. 'lem yelid'in arkasından gelen 'löp yutar' ifadesi tezgâhın fiili. yani dörtlüğe bakarsanız, son iki dizede yıkılan dergâh, löp yutan tezgâhtır. lem yelid'le kesinlikle bağlantılı değildir. şiirin yorumlanmasında hızla yapılmış yorumlar olabilir, ama lem yelid'i deforme etmek kimsenin haddine değil, bizim de haddimize değil. "
    http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=831146&title=lem-yelidi-deforme-etmek-kimsenin-haddine-degil-bizim-de

    YanıtlaSil
  14. tatişim yine harikalar yaratmışın.çiğ görüntüsü harika duruyor bozulmasın diye pişirmesekmi:)ben patlıcan delisiyim içinde nikotin var diyemi bilmiyorum.patlıcanlı herşeye bayılırm.buda güzel olmuştur şu elimdeki tarifleri bi çıkariiiim senin blogtanda seçim koyucam sevgilere sanaaaaa

    YanıtlaSil
  15. bizim oaralarda patlıcan kebabı derler buna.bende bayılırım tabiiki.çok leziz ve hafif olur.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  16. Duman grubuna inanamadım.
    Yemek harika.
    Bu arada ziyaretine gelemedim biraz zaman oldu. Lütfen kusura bakma......

    YanıtlaSil
  17. Patlıcana olan sevgimi bilmeyen yoktur. Bu haliyle de pek güzel oluyor, hani dizide Meliha da habire yapıyor ya böyle. Sarımsak çok yakışıyor patlıcana. Yiyenlere şifa olsun, yapanın elleri dert görmesin.

    YanıtlaSil
  18. Urfada patlıcan kebabınıda böyle görmüştüm kesilip araya et dizliyordu patlıcanlı herşeyi çok seviyorumm enfes görünüyor

    YanıtlaSil
  19. TÜLİNCİM BEN BUNU FIRINDA YAPIYORUM İNAN BANA ENFES OLUYOR ELLERİNE SAGLIK
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  20. patlıcanın her türüne bayılıyorum.çok lezzetli görünüyor.offf sanırım çok acıktım..

    YanıtlaSil
  21. patlıcanın her türüne bayılıyorum.çok lezzetli görünüyor.offf sanırım çok acıktım..

    YanıtlaSil
  22. yine süper bir tarif. öncelikle teşekkür ederim, bu yemeği bilmiyordum sayen de öğrendim. patlıcamlı her yemeği zaten çok severim. galiba cuma akşam menüm belli oldu)) sevgiler.funda

    YanıtlaSil
  23. patlıcanlı herşeyi çok seviyorum bu çok estetikte durmuş çok güzel yaa ellerine sağlık ablacığım

    YanıtlaSil
  24. kesinlikle denenecektir canım.afiyetler olsun canım...ayrıca o beyinsizleri ben de kınıyorum...

    YanıtlaSil
  25. gerçekten çok iştah açıcı görünüyor denemeye değer kesinlikle
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  26. Çok lezzetli bir yemek, ben de yaparım yazın sıklıkla, ellerine sağlık seninki de çok güzel görünüyor, afiyetler olsun canım, sevgiler...

    YanıtlaSil
  27. ellerinize sağlık.Bende ilk defa urfalı komşumda yemiştim.enfesti.Onlar kazan kebabı diyorlar.Baya meşhur urfada.eşim patlıcan yemediği için pek yapamıyorum maalesef patlıcanlı yemekleri.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!