Et söteyi genellikle havuçlu yaparım ben.1 baş soğanı yine düdüklü tencerede yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavurduktan sonra halka doğranmış havuçlarıda atarak biraz çeviririm.Daha sonra 2 yemek kaşığı salça ilavesiyle parça etleride koyarak karıştırırım.4-5 diş sarmısak,karabiber,pul biber koyduktan sonra tencereyi kapatırım ve 25 dakika pişiririm.Piştikten sonra tuzunu atarım.
Arzuya göre 1 yemek kaşığı unu bir çay bardağı suyla karıştırarak yemeğe ilave edebilirsinz,suyu daha kıvamlı olur o zaman.Afiyet Olsun!!!!
Canım ellerine sağlık mercimeği çok severim kısırı zaten sevmeyen yoktur ben birde kısırlı milföy böreği keşfettim harika oluyor aklında bulunsun öptüm...
YanıtlaSilBen mercimek salatası yaparım ama sade bunuda kesinlikle deneyeceğim güzel olcağına eminim.
YanıtlaSilellerine sağlık canım
öpüyorum.
Off Offf, of ki ne of Kısır diyince heleki mercimekli bat diyince ben bittim valla resmi görünce benim de bulgurum düştü:) Güzel Anadolunun Güzel yemeklerine hayranım. Bunu ben de yaparım, İçine de bolca taze soğan doğrarım. sonra da yemeye doyamam. Ama havuç koymam onu da siz uydurmuşunuz herhalde:)
YanıtlaSilyeşil mercimeğe bayılırım kısırada bayılırım,demekki bunu da denemeliyim.ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık bende çok severim mercimek köftesini güzelde yaptığım söylenir.orasını denemek lazım tabi.ben mercimeğin yanında soğanı maydonozu ince ince doğrayıp üzerine toz somak ve tuz ekliyoruz bu salatayı köftenin üzerine gezdiriyoruz çok lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ederim.
YanıtlaSilHER İKİ LEZZETİ BİR ARADA İLK KEZ DUYUYORUM AMA EMİNİM BİRBİRİNE ÇOK YAKIŞIR ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
YanıtlaSilhiç kısır halini düşünmemiştim mercimeğin..ellerinize sağlık...batırık daha sulu olur ama bana pek hitap etmiyor o...ama sizinki nefis duruyor..ellerinize sağlık...
YanıtlaSilDegisik ve de cok istah acici gözüküyor,ellerinize saglik.
YanıtlaSilSevgiyle ve dostca kalin...