MALZEMELER:
- 4-5 yemek kaşığı tereyağı veya margarin (tercihe göre)
- 1 çay bardağı sıvı yağ.
- 2 Su Bardağı Süt
- 1 Yumurta
- 1 pk.yaş maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 Su bardağı ılık su
- Aldığı kadar un.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
İÇİ iÇİN:
- Yarım pk.Margarin,yarım su bardağı sıvı yağ.
- 4 su bardağı un.
YAPILIŞI:
- Yaş mayayı ılık suda eritip toz şekeri ekleyin.
- Yağ,süt,tuz ve mayayı ekleyerek çok sert olmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru mayalanması için üzerini bir bezle örterek 1 saat bekletin.
- Daha sonra yuvarlak yuvarlak 14 parça beze yapın.
- Bezeleri un serpiştirerek oklava ile açın ve yufkanın her iki ucunu katlayın.
- İç için yağ ile unu teflon tavada helva yapar gibi kavurun. Ama fazla kavrulmayacak un ile yağ özdeşleşene kadar.
- Her iki ucunu katladığınız yufkanın ortasına hazırladığınız unlu içten koyarak yayınız.
- Yufkayı rulo yaparak bükünüz ve yuvarlayarak dolayınız.
- Elle bastırarak düzeltiniz.
- Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürerek 180 dereceli fırında pişiriniz...
- Kavrulmuş unlu iç mide problemi olanlara dokunacak olursa içini boş da yapabilirsiniz.Veya peynirli maydanozlu iç hazırlayarak daha değişik bir lezzet elde edbilirsiniz.Ceviz ve toz şeker karıştıracağınız harçtan yaparsanız CEVİZLİ KETE elde etmiş olursunuz. AFİYET OLSUN !!!
Sevgili Tatesal merhaba..Sanırım Erzincan'lısın benim babamda Erzurum'Lu rahmetli annecim Antalya'Lı..Antalya'da doğdum büyüdüm bende..Ama kanım çeker tabiki o taraflara hep ilgi duyarım..
YanıtlaSilTanıştığımıza memnun oldum benimde aynı isimle blogcum vardı spoata geçtim bir yıl önce.
Blogcunu görmedim henüz şu an aceledeyim orayada bakarım bir ara.
Görüşmek üzere sevgilerimle..
Pardon keteyi unuttum bende yaparım ama Erzurum usulü sadece un koymam bazen..Gelmişken alayım çayımla enfes olurdu..
YanıtlaSil