4 Haziran 2010 Cuma

MEYVE SUYUNDAN JÖLE YAPIMI-MEYVELİ SOS




Şu blog camiasından hergün yeni birşey öğreniyorum....
Mesela bugün Tazenaneden lollorossoyu öğendim...Meğer bizim kırk yıllık marulun uçları mor,baharatlı olanıymış....keşli salatası harika görünüyordu arkadaşımın....
Dünde Serpilimden (Balböcükleri)meyve suyuyla jöle yapımını öğrendim...Meyveli sos da diyebiliriz...Şimdiye kadar hep hazır kullandığım jöle v.s meğer nasıl kolayca ve lezzetlice yapılıyormuş da haberim yokmuş....Serpil zaten mutfak modasının duayeni....
Kendisine çok teşekkür ediyorum ve balböcüklerini öpüyorum....


Belli bir ölçü vermedi arkadaşım istediğin bir meyve suyuyla nişastayı pişir dedi ama ben denedikten sonra size ölçü verebilirim...Kızlar bayıldılar,hatta annem bile yedi Bursaya gitmeden ...Şimdi Bursada bebişimizin doğumunu bekliyor....Çok hafif ve lezzetli buldu...
Evettt tariffff;3 su bardağı istediğiniz bir meyve suyu (ben vişneli kullandım),2 tepeleme yemek kaşığı nişasta,2 yemek kaşığı şeker.....Hepsini karıştırıp pişirin ve soğuyunca ister kuplarda ister pastalarda kullanın....Ben kupların en altına 2-3 adet ufalanmış Ülker Cicibebe bisküvi koydum,üzerine muz parçacıkları,en üste de meyve sosumuz....Mükemmel bir lezzet yakaladım yine....Siz istediğiniz meyveleri doğrayın ve afiyetle yiyin....Meyveli lokumlarla süslemeyi de unutmayın!!!!

27 yorum:

  1. aaa ne güzel fikir,seninde ellerine sağlık bayıldım walla

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor arkadaşım elleirne sağlık hem bana yeni bir fikir verdin: yazları genelde sütlü tatllar yaparım yanınada dondurma koyarım ama artık tarifini verdiğin jöleden yapğıcam canım teşekkürler. Dediğin gibi yapımı da basitmiş. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Meyve suyunu hazır mı alacaz kendi sıktığımız olur mu mesela :) Kızlarım bayılacak, çok güzel gözüküyor, çok ta basitmiş ya hu. :) hoşçakall

    YanıtlaSil
  4. bEN DE Bİ DENEYEYİM GERİ DÖNERİM SİZE.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık tülinim ne güzel görünüyor ye beni der gibi:)bende yazın genelde böyle hazırlarım jöleyi ,hazırdan daha sağlıklı nede olsa,kocamann öpüyorum....

    YanıtlaSil
  6. Evet evt ben de portakal suyu ile adım atmıştım meyve sulu jöle yapımına ,vişne suyuyla devam ettim çok güzel oluyor gerçekten,senin de ellerine sağlık,şekerlemelerle çok hoş olmuşlar:))

    YanıtlaSil
  7. en kısa zamanda deniyecem elinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. nefis görünüyor ellerine sağlık.bu güzel sözler içinde teşekkürller ayrıca:)bak bende yeturdan bişi öğrendim sos yaparken patates nişastası daha berrak cam gibi olur yazmıştı eskiden.bende patates nişastası kullanırım soslarda bilgin olsun.öptüm

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık canım
    bizde altı sade nişastalı üstü bu tarifle arasına bisküvi koyarak yapıyoruz. .
    ben geçen gün kayısıları rondodan geçirip direkt doğal meyvadan da denedim çok güzel oluyor.
    bende tavsiye ediyorum herkes denesin :))) harika bir lezzet
    canım sevgiler

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık Tülin'ciğim.cok degışık ve pratık olmus ...sevgiler

    YanıtlaSil
  11. gerçekten harika oluyor bende dün prtakallısını yaptım cheesecakimin üzeine nefis oldu.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. Canım kuplar harika eminim Kerem paşam bayılmıştır:))Ellerine sağlık
    öpüyorum...

    YanıtlaSil
  13. elinize sağlık,çok güzel görünüyor...böyle bir tarife benimde ihtiyacım oluyordu teşekkürler,sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  14. canım ben yapıyorum böylesini harika oluyor.portakal suyuyla sık yaparım bende.zayıflamamı sormuşsun.aslında net bişey yapmadım.sadece rahatsızlığımdan dolayı yiyemiyorum:))yüzümün sağ tarafında nevralji ağrısı çekiyorum 5 aydır.buda çiğneme güçlüğü yapıyor dolayısıyla.

    YanıtlaSil
  15. bunu ben arada sırada yaparım jöle yerine mesela ellerinize sağlık hatırlattığınız içinde teşekkür edeirm

    YanıtlaSil
  16. çok teşekkürler bu güzel paylaşım için))

    YanıtlaSil
  17. elllerine sağlık canım tam yaz lezzeti olmuş

    YanıtlaSil
  18. Gerçektende bloglardan o kadar çok şey öğreniyoruzki bugünde sizden jöle yapımı öğrendim. Hazır gıdalarda hep katkı maddesi var diye temkinliyim. Bu tarif çok hoş oldu. Paylaşımınız için teşekkürler Tülin Hanım. İzmirden sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Lolorosso dan bahsetmişsiniz.Yanlış bilgilendirme olmasın nane değil marul çeşididir.Bahsettiğiniz yaprakları mor ve kıvırcık olanın adı Akdeniz maruludur.Lolorosso ise marulun daha estetik görünüşlü olanıdır,yeşil renklidir.çeşitli sandwichlerde ve wraplarda kullanlr.Sayglar..

    YanıtlaSil
  20. Adsiz arkadasım bende aynı şeyi yazmıştım ama siz iyi okumamissiniz ...tazenane diye bahsettigim blog yazarı bir arkadasımızın adıdır normal nane değil bende marulun uçları mor olanı demiştim ve tazenane arkadasımdan öğrendiğimi söyleyip link vermiştim ....iyi geceler

    YanıtlaSil
  21. tesekkurlerr

    YanıtlaSil
  22. Dört kişilik için yeterli mi bu jöle tarifi ?

    YanıtlaSil
  23. normal unla olmazmı nişasta yerine

    YanıtlaSil
  24. simdi yaptım ve pc ye otudum bir anda katılaşdı çok güzel oldu harika tarif..

    YanıtlaSil
  25. Bu joleyi unla yapsak olmazmi ?

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim...