Çok değişik ve enfes bir çorba tarifi vermek istiyorum sizlere bugün....Şengül Ablanın iftar davetinde bize yapmış olduğu bu çorbayı bende dün denedim ve sonuç harikaydı...Şiddetle tavsiye ediyorum...Hemen tarife geçeyim;
MALZEMELER:
----------------
2 su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut
3-4 adet orta boy küp küp doğranmış patates
300 gr küp doğranmış dana eti
3-4 su bardağı yoğurt
1 yumurta
2-3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı
Kuru nane
YAPILIŞI:
----------
Et ve patates nohut büyüklüğünde doğranmalıdır....Daha sonra nohut,et ve patates düdüklü tencerede bol su konularak haşlanır...Diğer tarafta yoğurt yumurta ve un çırpılır ve tencere açıldığında bu karışım çorbaya ilave edilerek karıştırışır...Bu esnada ocağın altı açılır ve taki kaynayıncaya kadar karıştırma işlemi devam eder...Çorbanız kıvam aldıktan sonra ocağın altı kapatılır ve 3 yemek kaşığı tereyağı eritilerek içine kuru nane konur ve kızdırılır.....Çorbanın üzerine gezdirilir...Daha sonra iftarda afiyetle yenir....
Mutlaka deneyeceğim Doğukan böyle etli çorbaları çok seviyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilDenenmesi gereken harika bir çorba olmuş, ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilnefis bir tarif. canım beğenmek ne kelime bayıldık. tatlarına baktıktan sonra da hemen yazmıştım zaten beğendiğimizi.
YanıtlaSilben de bu tarz çorbaları çok beğeniyorum eline sağlık
TÜLAYCIM VCANIM BENDE MUTLAKA DENEYECEGİM ELLERİNE SAGLIK
YanıtlaSilsizi gidi sizi.serpil hanımla tanışıyorsunuz demek.özledim.kurs açılsada tekrar ne güzel olur
YanıtlaSilmerhaba canım ellerine sağlık iyi haftalar sevgiler:)
YanıtlaSilbir arkadaşım buna benzer bir çorba yapıyo aynı mağmemeler ama et yerine küçük köfteler koyuyor harika bir lezzet. eminim bu çorbada çok güzeldir.hep yapmak istedim ama nasip olmadı.arkadaşım yapıyor ben içiyorum.
YanıtlaSilmutlaka yapılması gereken bir tarif, iftar öncesi iştahım kabardı valla, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilsüper bir çorbaya benziyor ellerine sağlık.bende denenecekler listeme aldım bile .harput çok güzel bir yer çorbası nasıl güzel olmasın:)
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar bereketli sofralar.
ellerine sağlık canım.çorban şahane...
YanıtlaSilmerhaba ben GAZİANTEPLİ yim bu yemegin adına bizim orda yogurtlu patates denir üzerinede yag ısıtıp hasbir (safran )dökersin ama bu corba degil ana yemektir yanına güzel bir pirinç pilavı oh cok severim kendisini afiyet olsun
YanıtlaSiltülincim eline sağlık.hem besleyici hemlezzetli.hayırlı ramazanlar canım
YanıtlaSilMRB CANIM BENDE SENİ BLOGUMDA GÖRÜNCE COK MUTLU OLDUM EKLİYORUM SENİ GÖRÜŞMEK ÜZERE
YanıtlaSilvalla lezzeti de görünüşü kadar süper olmalı
YanıtlaSilçok beğendim deniyeceğim
teşekkürler
güzel bir çorba olmuş 1 kase içesi geliyor ellerine sağlık tatesal...
YanıtlaSildeğişik bir çorba ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilCanım doyumluk bir çorba olduğu belli ellerine sağlık...
YanıtlaSilÇOK SEVDIĞIM BIRÇORBA VITAMINI BOL ELINE SAĞLIK HAYIRLI RAMAZANLAR
YanıtlaSil