KASNAK MANTISI
Bu kasnak büyük bir kasnak eskiden bildiğimiz mantı kalıplarından değil...
Mantı hamurunu yoğurup 4 eşit parçaya bölüyoruz ve ilk yufkayı açıp,kasnağımıza ölçüyoruz aynı boyutta olmalı, sonra kasnağımızı unlayıp yufkayı üzerine seriyoruz,oklava ile üzerinden gidip petek şekli çıkınca herbirine kıymalı harçtan minik minik koyup,ikinci yufkayı açıp üzerine seriyoruz ve yine oklava ile üzerinden gidiyoruz ve ters çevirip parmağımızla tek tek altıgen şekilli mantılarımızı çıkarıyoruz...
Mantı Hamuru İçin
👉1 yumurta
👉1 su bardağı ılık su
👉1,5 tatlı kaşığı tuz
👉3,5 su bardağı un
👉300 gr kıyma
👉1 baş soğan rendesi (suyunu sıkalım)
👉5-6 dal maydanoz
👉tuz,karabiber,pul biber
👉üzeri için 3 yem.kaş.tereyağı
1 tatlı kaşığı salça ve pul biber
Fazla yapmak isterseniz iki ölçü kullanın dostlar...
Ay hanimlar deli misiniz? Nedir bu minicik minicik seylerle iki buklum ugrasmanin anlami? Biraz daha buyuk olsa ne olur? Degmez bu kadar kendinizi yordugunuza.
YanıtlaSil