Bayramınız mübarek olsun...
Milföyden bayram baklavası,denemeyenler bu pratik baklavayı denesinler mutlaka,şaşırtıcı derecede güzel oldu...Zahmetsiz,mis gibi baklava #baklava #milföydenbaklava tarif @renklii_mutfagmm dan
tarifi görür görmez arkafaşlarıma ve kızlarıma attım,tuğçe ilk denemeyi kare borczmda yaptı, altı az pişti diyince bende normal büyük fırın tepsisinde yaptım...
Malzemeler;
8 adet milföy yaprağı
150 gr eritilmiş tereyağı
1su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Yapılışı;
Tepsiyi biraz yağlayarak başlayalım...
Milföyleri tepsinin enine gelecek şekilde oklava ile biraz açıp tepsiye dizin,birleşim yerlerini elinizle bastırın...sonra ceviz içini serpip diğer 4 adet milföy yaprağınıda üzerine kapatın ve keskin bir bıçakla kare veya üçgen dilimleyin,yumurta fırçasıyla erittiğiniz teteyağını üzerine sürün ve 200 drc de iyice kızarana kadar pişirin...Fırından çıktıktan 1 dak. sonra soğumuş şetbeti üzerine gezdirin...afiyet olsun...
Pakette 10 yaprak olduğundan kalan 2 adet hafif açıp, şöbyet şeklinde veya kare olarak arasına ceviz,fındık koyup kapattım,aynı şekilde kızarttım,şerbet döktüm, hatta daha da çıtır oldular...
Hiç denemedim ama harika görünüyor en kısa zamanda deneyeceğim
YanıtlaSil