Bugün Hıngel tarifi ile geldim...
Aslen Gürcü yemeği olup,Sivas ilimizde meşhur olmuş bir mantı çeşidi ve orjinali patatesli içten yapılır ...
Aslen Gürcü yemeği olup,Sivas ilimizde meşhur olmuş bir mantı çeşidi ve orjinali patatesli içten yapılır ...
Tarifimiz şöyle;
1 yumurta 1su bardağı ılıksu,1tatlı kaşığı tuz, 3.5 su bardağı un ve kıymalı iç harcı için 200 gr kıyma,1 baş soğan,maydanoz,karabiber,pulbiber
Hamuru yoğurup üç parçaya ayırın ve orta yumuşaklıkta yufka açın,küçük çay bardağı ile yuvarlaklar kesip,içine iç harcından koyarak hıngel şeklinde bükün...patatesli iç de hazırlayabilirsiniz...
Sonra kaynayan tuzlu suda haşlayıp,sarmısaklı yoğurt ve sosla servis yapın...Haşladığınuz suya biraz sıvı yağ damlatın ve sos için tereyağında 1tatlı kaşığı salçayı eritin ve pul biber ekleyin,yoğurdun üzerine gezdirin...
ne kadar cazip görünüyor biliyor musuuun :)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor...annem de patatesli yapıyor..
YanıtlaSilEvet patatesli de güzel oluyor kıymalıda daha mantı tadı var diye tercih ettim...
YanıtlaSilmerhaba Tülinciğim..seneler olmus bloglara ugrayıp mesaj brakmayalı..klavyede zorlandıkca gülümsedim ne yalan :=:) biz karadenizliler de gürcü yemeklerine çok aşinayız haliyle..seninde ellerine saglık..cok sevgiler
YanıtlaSilEllerinize sağlık Nefis olmuş
YanıtlaSilYıllar sonra blogta ilk yorumum Özlemişim ne güzel günlerdi Sayısız arkadaşlar la birlikte yorumlaşırdık
YanıtlaSil