28 Mart 2018 Çarşamba

MISIR UNLU TATLI

Yıllar önce 2009 da yaptığım ve burada paylaştığım tatlıyı yeniden yapınca tekrar tarif vermek istedim...Gerçekten çok lezzetli ve kolay bir tatlı...
Tarifimiz Şöyle;
    Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 pk.kabartma tozu
  • 1 pk.vanilya
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1-2 su bardağı un
  Şerbet İçin:
  • 3 Su bardağı şeker
  • 4 Su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Hamuru yoğurup elinizde şekil vererek  tepsiye dizin,üzerine çatal ile şekiller verin ve 180 drc fırında kızartın...Şerbeti daha önce kaynatın ve ılımaya bırakın...Tatlıyı çıkardıktan 2 dakika sonra ılık şerbeti dökün...Tatlısını iyice çektikten sonra servis yapın...
Afiyet Olsun!!!

3 yorum:

  1. ellerine saglık bende çölyak hastası oldugumdan mısır unu ile yapıyorum un hiç kullanmadan cok lezzetlli oluyor tabi taze yemek gerekir yoksa tadı acılasır

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!