Mayıs ayına girdiğimiz şu günlerde baharın ve yazın kokusunu almak çok güzel...Benim için 1 Mayıs her zaman özeldir...Annemim doğum günü...Ona sağlıklı huzurlu güzel bir ömür diliyorum...Rabbim başımızdan eksik etmesin...
Veee bugünkü tarife geçiyorum...Çiriş...Geçen sene denediğim ve çok beğendiğim çiriş otundan bu sene de yemek yaptım...Geçen yıl yaptığım etli çiriş otu yemeği burada..
Bu sefer zeytinyağlı yaptım ve inanılmaz güzel oldu...Eşim önce ben yemem gibi laflar etti zorla tadına baktırdım ve gerçekten harika olmuş dedi ve bayılarak yedi...
Bundan sonra hep bu şekilde yapmayı düşünüyorum...
Nasıl mı pişirdim?
Çirişleri bir güzel ayıklayıp bol suyla yıkadım.1 baş soğanı zeytinyağında hafif soteledim ve 1 tatlı kağışı biber salçası,1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip kavurdum...Sonra çirişleri de ilave edip ,1 küçük domates doğradım karıştırdım,üzerini çıkmayacak kadar su ilave ettim...2 yemek kaşığı kadar ince buılgur,pul biber,karabiber ve tuz da ekleyerek pişmeye bıraktım...
Püf noktası limon suyu...Pişerken içine yarım limon sıktım...
Biz sıcak olarak yedik,dileyen soğuk olarak da yiyebilir...Pek yaygın bir bitki olmadığı için herkes bilmeyebilir ama bilenlere ve yapmak isteyenlere kolay gelsin..
Afiyet Olsun!!!
ellerine sağlık şifa olsun
YanıtlaSilbizim memlekette de birçok ot yemeği yapılır
ama bu otu ilk kez duyuyorum
lezzetli görünüyor. diyet yaptığım son günlere de çok uygun.. :)
YanıtlaSilbu araa uzun bir aradan sonra bir çekiliş yapıyorum blogumda. sizleri de beklerim..
sevgiler...