Fellah Köftesi , Bulgur Köftesi adı ile bilinen ana malzemesi bulgur olan bu köfte sarmısaklı yoğurt ile enfes oluyor...
Annemin elinden çıktı bu güzel lezzet,sağolsun...
Tarifi Şöyle;
Malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur (kısırlık bulgur)
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz,karabiber,pul biber
- Arzuya göre az kimyon
- 2 diş sarımsak
- Yoğurt
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bulguru soğuk suyla ıslatın.
- Salçayı, unu, tuzu, yumurtayı ilave ederek güzelce yoğurmaya başlayın.
- Ara sıra da az miktarda su ilavesinde bulunarak malzemenin macun kıvamında birbirini tutan bir kıvama gelmesini sağlayın.
- Beş dakika dinlendirdiğimiz köfte hamurundan fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
- Elinize yapışmaması için bir kaseye su koyarak elinizi batırın...
- Köfteyi kaynayan tuzlu suda haşlayın.
- 5-6 dakika haşladığınız köfteleri delikli bir kepçe yardımıyla servis tabağına alın..
- Sarımsaklı yoğurdu üzerine dökün.
- Daha sonra yağlı sosu gezdirin.
- Afiyetle yiyin...
Ellerinize sağlık şu saatte olsa hiç hayır demem :))
YanıtlaSilellerıne saglık nefıs gorunuyor aslında bu elazığa has bır yöresel yemek bız yogurtlu köfte dıyoruz ve cok sevıyoruz ama ben 1yıldır çölyaklı oldugumdan bu guzel lezzetten artık uzak kaldım yasaklar lıstesınde benım için ayrıca van gölü seyahati için yaptıgınız yorum için cok tesekkurler elazıgdan sonsuz sevgıler
YanıtlaSilEn sevdiğim ve sıkça yaptığım bir yemek. Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor. Canım çekti.
YanıtlaSil