Tırtıl Kurabiye ile Güne Başlıyoruz bugün...
Daha önce yaptığım ancak tarifini yazamadığım bir kurabiye çeşidi...
Ben araştırmadan kendi normal kurabiye tarifim ile hazırladım...
Tırtıl Kurabiye kalıbım bu...Kalıbın demirden olanları da var,sanırım demir olanla yapımı daha pratik...Plastikte kolay ama biraz ince oluyor...
Tarifim Şöyle;
MALZEMELER:
-----------------
- 1 pkt margarin(Yumuşamış)
- 2 yumurta
- 1 pkt.kabartma tozu
- 1 pkt.vanilya
- Aldığı kadar Un
- 5-6 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi
- Fındık kreması (Nutella v.s)
YAPILIŞI:
-----------
- Yağ ,pudra şekeri, 2 yumurta, vanilya ve aldığı kadar unu karıştırılarak normal kıvamda bir hamur elde edin.
- Daha sonra elinize bir parça hamur alın ve kalıbın içine yerleştirin ve iterek dışarı çıkmasını sağlayın, tepsiye dizin .
- 170 derece fırında pişirin.
- Piştikten sonra soğumaya bırakın.
- Ve soğuduktan sonra önce nutellaya sonra hindistan cevizine batırarak afiyetle yiyin...
Tülin hanım merhabalar, tırtıl kurabiyeleriniz yine muhteşem görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Nasıl ağızda dağılır o kurabiyeler mmmmm ...Ellerinize sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım en sevdiğim kurabiyelerdendir ellerine emeklerine sağlık..
YanıtlaSilcanım harika ya eline sağlık
YanıtlaSil