Bayramda yaptığım Sodalı Su Böreği gerçek su böreğini aratmadı...Değişik bir tarif uyguladım...Bayram sabahı kahvaltıya sıcak sıcak pişirdim...6 adet yufka kullanmama rağmen biraz ince oldu sanki ama lezzet muhteşemdi...
Tarif Şöyle;
- 6 adet yufka
- 4 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- peynir ve yarım demet maydanoz
- öncelikle peynir ve maydanozu hazırlıyoruz...
- sıvı harç için süt yumurta,sıvı yağ,maden suyunu bir kaba koyup tel çırpıcı ile iyice çırpıyoruz.
- yağladığımız tepsiye ilk yufkamızı kenarları dışarıda kalacak şekilde seriyoruz.
- diğer yufkaları ikiye bölüp sıvı harcımıza batırarak yerleştiriyoruz...
- 3 yufka bittikten sonra yarım yufkayı kuru seriyoruz ve peynirli içimizi serip iyice dağıtıyoruz...
- aynı şekilde yufkalarımız bitene kadar işlemi devam ettiriyoruz.
- en son yufkamızın üzerine kalan sosu döküp istediğimiz büyüklükte dilimliyoruz.
- her dilimin üzerine bıçakla minik tereyağı parçaları ekliyoruz...
- bir kaç saat buzdolabında dinlendirip 190 drc. derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- ben böreği akşamdan hazırladım ve buzdolabına koydum,sabah pişirdim...
Afiyet Olsun!!!
Güzel ve kolay bir tarife benziyor, lezzet de yerindeyse mesele yok:) denemeyi seviyorum farklı lezzetleri her nekadar tarif yazmıyorsam da fırsat bulup yapmayı umarım. Elinize sağlık Tülin Hanım, sevgi ve selamlar:)
YanıtlaSilBende bu tarifi denemek istiyorum tesekkurler 😊
YanıtlaSilSılacım denemelisin gerçekten çok lezzetli oluyor...
Sil