Merhabalar Kıymetli İzleyenlerim!!!
Gününüz aydın,neşeniz bol olsun...Ama ille de sağlık olsun...
2013 yılı sağlıklı,mutlu,huzurlu yaşansın tüm dünyada...
Görmüş olduğunuz yemek küçük kızımın eseri...Hepimizden tam not aldığı için ablası geldiğinde 1 kere daha yaptı...Enfes bir lezzet...Hünkar beğendiye benziyor azıcık...
Bizde buna hepimizbeğendik diyelim...
Biraz uğraştırıcı bir yemek ama yerken buna değer diyorsunuz...
Malzemeler:
- 4-5 adet orta boy iri patlıcan
- 250 gr parça et (dana)
- 2 büyük boy kuru soğan
- 4-5 adet yeşil biber
- 1-2 adet kapya biber
- 2 adet domates
- Tuz,karabiber,pul biber
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Beşamel Sos İçin:
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Patlıcanlar közmatikte közlenir,soyulur ve minik doğranır...
- 1 adet soğan yemeklik doğranır sıvı yağda pebeleştirilir ve parça etler de atılarak kavrulur,1 su bardağı su konur ve pişirilir...(Düdüklü tencerede 15 dakika)
- Beşamel sos yapılır ve borcam tepsiye yayılır...
- 4-5 adet yeşil biber,kırmızı biber,1 adet soğan ve domatesler doğranır...
- Pişen etler,közlenen patlıcanlar ve doğramış olduğunuz sebzeler birbiri ile karıştırılarak,beşamel sosun üzerine yayılır...
- 250 drc sıcaklıkta fırında 10 dakika pişilir ....
- Biraz ılınınca servis yapılır...
Afiyet Olsun!!!
Ben de o günleri göreceğim inşallah. :) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilkızınızın ellerine sağlık bayılıyorum patlıcanın her türlüsüne ama emek verilerek yapılan bir başka harika olmuş sevgiler
YanıtlaSilooh mis mis , kızınızın hamaratlı ellerine sağlık :D
YanıtlaSilEllerine sağlık Sebanurun harika görünüyor hamaratlı annenin hamaratlı kızları.
YanıtlaSil