Kuru Kayısı her daim evimizde bulunur....Kuru olarak pek tüketmeyiz ama kompostosuna bayılırız....Yöresel lezzetimiz KASEFE de bundan yapılır...Kompostoyu yaparken özellikle mayhoş lezzeti olan kayısıyı tercih ederim ...
1 kase kadar kuru kayısı iyice yıkanır,üzerine su ilave edilir...1 kase kadar da şeker eklenerek pişirilir...
Piştikten sonra üzerine 5-6 adet de karanfil atarım,en kral içecekten daha kral olur yani....Soğuduktan sonra servis yapılır...
kayısı bizdede her daim bulunur çok sağlıklı ve önemli bir yiyecek bence
YanıtlaSilHAZIMSIZLIĞIMIN TEK İLACI NİNEM KURU KAYASI VE KURU İNCİRSİZ YAŞAYAMAM.NASIL SEVİNİYORUM SİZ GENÇLERİN DE BU TÜR İÇECEKLERİ KULLANDIĞINIZA.YARASIN HEPİNİZE.BOYALI SULARA ÖLÜM.BU MEMLEKETTE BU KADAR MEYVE VARKEN HALA ONLARI İÇENLERE DE NE DİYEYİM BİLMEMKİ
YanıtlaSilkeremciğe maşallah
YanıtlaSilgüzel ve becerikli anneanne
ne güzel şeyler yapmışsın öyle
kompostolar mini etekli kavanozlar
bayıldım :)))
ben çok yaparım buzdolabında bekletirim.ellerine saglık.
YanıtlaSiltatlım ne güzel olmuş...bende bugünlerde konposto yapmayı düşünüyordum..denk geldi..ellerine sağlık...
YanıtlaSilcanım ellerine saglık bende çok severim.keremide öp yerime sevgiler..
YanıtlaSilÇocuklar için ne kadar faydalı.Afiyet olsun..
YanıtlaSilcanım çok guzel olmus ellerıne saglık olsa yerdım sımdı )miss gibi malatya kayısısıyla yaptıgına emınım:)sevgılerr
YanıtlaSilKayisi cok saglikli, hep evde bulunmasi gereken...
YanıtlaSilCok güzel olmus Komposto..himm..
Kerem massallah cok tatli...
Allah bagislasin...
Sevgiler...
kayısı kompostosunu bizde çok severiz,yeri ayrıdır yani..
YanıtlaSil