8 Eylül 2019 Pazar

KIŞLIK ŞEFTALİ KOMPOSTOSU-KONSERVE

Şeftali yazarken bile kaşınarak huylanan ben,yinede çok faydalı olan bu meyveden faydalanma yollarını deniyorum...Eşim çok sevdiği için kompostosunu konserve yapıp kış için kaldırdım...Tabi elleyemediğim için şeftalileri de ona soydurdum...Mecbur kaldığımda eldiven takarak soyuyorum...Gelelim tarifimize;
Soyulmuş ve doğranmış şeftalileri kavanozlara yerleştirin...
Üzerlerine birer kahve fincanı veya daha tatlı seviyorsanız nescafe fincanı (bir parmak eksik) toz şeker dökün...
Daha sonra kavanozların ağzına kadar kaynar su dökerek,kapaklarını kapatın ve bir tencereye bir miktar su koyarak kavanozları düz olarak yerleştirin ve ocakta yarım saat kadar kaynatın...
Kaynattıktan sonra sıcak sıcak kalınca bir bezin üzerine ters çevirin ve bir gün sonra düzelterek,serin bir yere kaldırın....
Kışın veya gerektiği zaman yemeklerin yanında afiyetle yiyin...

3 yorum:

  1. Valla brn sormuyorum 4 e5 e falan bölüyorum kavanoza dolduruyorum 🤗

    YanıtlaSil
  2. Soymadan olmaz mı acaba? Hiç denemedim ben bunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaynayınca kabukları çıkar sanırım olmaz...

      Sil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!