İyi Akşamlar Sevgili İzleyenlerim,Çok Kıymetli Gönül Dostlarım!!!
Güzel bir Salı gününün akşamına yaklaştığımız şu saatlerde günün hareketli temposu biraz olsun yavaşlamış durumda...Güne hızlı bir tempoyla başlayıp,biraz duraklıyor ve iş çıkışı tekrar hızlanarak yatana kadar hiç durmadan koşuşturuyorum....Ben ve benim gibi çalışan hanımların ve ev hanımlarının kaderi bu...Ev hanımlarının dedim çünkü gerçekten ev hanımlığı çok daha zor...Onlar için mesai mefhumu yok,durmak yok dinlenmek yok...Bazen iyiki çalışıyorum diyorum,en azından farklı işle meşgul olup,kafamı dağıtıyorum...Belki daha çok yoruluyorum ama en azından kendimi dinleyecek vaktim oluyor....Herneyse ne olursa olsun kadın olmak zor zanaat....İşler,güçler,yemekler,çocuklar v.s...v.s
Börek dedim nerelere geldim,konumuza dönelim şimdi....Geçen gün bir blog arkadaşımdan okumuştum bu böreğin tarifini ama kimden okuduğumu unuttum,bağışlasın beni ve lütfen okursa bana yorum yazsın,yazsın ki ona çok çokkk teşekkür edeyim....Böyle harika bir tarifi paylaştığı için....Bundan sonra yufka kullanmak yok,hazır su böreği yufkası kullanmak var....
Süper bir börek,süper bir tarif....Hem kolay,hem leziz.....Mutlaka deneyin arkadaşlar!!!
Tarifimiz Şöyle;
MALZEMELER:
----------------
1 pkt hazır su böreği yufkası (4 adet yufka)
3 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurtanın sarısı
İç malzeme:
------------
Peynir-Maydanoz
YAPILIŞI:
-----------
*Benim aldığım hazır su böreği yufkasının içinden 4 adet çıktı,sizin aldıklarınız daha fazla olabilir,ona göre işlem yaparsınız...
Tepsimizi sıvı yağ ile yağladıktan sonra su böreği yufkasının birini tepsiden taşacak şekilde serelim...Diğer yufkayı bölerek arasına hiçbirşey dökmeden sade olarak döşeyelim...Peynirli-maydanozlu iç harcını serpelim...Sonra kalan 2 yufkayıda yerleştirerek ,yufkanın taşan kısımlarını üzerine kapatalım...(Ben üst kısmı düzgün dursun diye üzerine aynı boyutta bir tepsi kapatarak ters çevirdim.) Daha sonra böreği dilimleyelim...Diğer tarafta süt,su ve sıvı yağı bir tencerede kaynatalım,dilimlediğimiz böreğin üzerine kepçe yardımı ile dökelim...Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 drc.fırında kızartalım... İster sıcak sıcak,ister ılık servis yapalım....
Yanında bir fincan çay veya bir bardak ayran ile yiyelim....
Yanında bir fincan çay veya bir bardak ayran ile yiyelim....
*Dilerseniz böreği patatesli veya kıymalı iç harcı ile de deneyebilirsiniz
*Yufkalar zaten yumurtalı olduğundan içine yumurta koymalımıyım tereddütünü yaşamayın...
*Haşlanmadan yapıldığı için zahmetsiz ve leziz bir börek yapmanın keyfini yaşayın!!!
AFİYET OLSUN AMA KİLO OLMASIN!!!
ellerinize sağlık , çok güzel görünüyorlar , inşallah deneyeceğim ,
YanıtlaSilablacım memnun kaldın mı?
YanıtlaSilannem geçenlerde alıp yapmış "bişeye benzetemedim" dedi de, merak ettim..
ellerine sağlık ablacım..
Tülin hm. cım gerçekten çok güzel görünüyor. Bende tarifi aldım deneyeceğim.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler..
Ben ilk kez hazir su böregi yufkasini sevgili Minti'den duymustum. Cok pratik buldum Turkiye'ye gittigimde mutlaka alip deniyecegim. SAhane gorunuyor ellerin dert görmezsin
YanıtlaSilSu böreği olsun da yalancı gerçek hiç farketmez. Elinize sağlık.
YanıtlaSilÇok kolay ve suböreği görüntüsünde... Eminim tadı daçok güzeldir...
YanıtlaSilEllerine sağlık....
canım merak ediyordum acaba bu yufkalardamı kaynayan suda bekletiliyor( sağol arkadaşım memnuniyetinden almam gerektiğini an
YanıtlaSilladım:)
sevgiler:))
ellerine sağlık canım
YanıtlaSilArkadaşlar genel bir cevap vereyim sorularınıza;Su böreği yufkasını üzerindeki tarife göre aynen normal su böreği yaparken yufkaları nasıl haşlıyorsak öyle haşlıyoruz ama benim bu tarifimde haşlamak yok sadece kuru kuru yufkaları döşeyip arasına iç malzemeyi koyup dilimliyoruz,sonra süt-su-yağ karışımını kaynatıp üzerine döküp,yumurta sarısını da sürerek kızartıyoruz,bu kadar....
YanıtlaSilAralarına sürmeden.malzemeyi.oluyormu birde sosunu kaynatmadan.kullansak
Silİster hazır yufka ister el açımı su böreğine bayılırım..nefis olmuş canım ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerınızee sagllık gecenlerde annem de bı blogda okuyup yapmıs guzel olmustu hangısınden dıye sordugumda o da hatırlamıyordu :))
YanıtlaSilsevgiler,
ayhhh ben bunu bi kaç kere haşlayarak yaptım.çok güzel oldu ama çok emekli,yorucu.böyle olabileceği hiç aklıma gelmemişti valla:)çok iyi oldu bunu öğrettigin arkadaşım.selam olsun erzincana.hah tabii daha çoook mutlu seneler diliyorum.
YanıtlaSilayy bilmem mi bu böreği yaptım ben geçen senelerde şahane bir börek oluyor valla gerçeği gibi
YanıtlaSilellerine sağlık tatlım
afiyet bal olsun..
Hahahaa bende denemiştim.Şimdi ben nerdeee su bööreği açacağım hangi vakitte hangi yetenekle:)kıymalısını yapmıştım lüp lüp yutmuştuk valla ellerine sağlık canım canım
YanıtlaSilşimdi pişirdim. fırında. çok lezzetli görünüyor. hadi bakalım:) tarifiniz için teşekkür ederim.
YanıtlaSilIyi günler,bu tarifteki, süt,su ,siviyag karisimi 4yufka icin fazla degilmi? Su bardagi ölcüleri yazmissinizda. Yani börek hamur olmazmi? Cevap verirseniz memnun olurum... Tesekkürler.... Kolay gelsin...
YanıtlaSilAdsiz arkadasım ölçü aynen yazdığım gibi fazla degil deneyinde anlayacaksın çok güzel bir börek tavsiye ederim
YanıtlaSilTesekkür ederim,en yakin zamanda deneyecegim ve size burdan cevap verecegim... Kolay gelsin...
YanıtlaSilIyi aksamlar,ben bu boregî bugün yaptim,tarifinize göre,peynir yerine ispanak ekledim...esimle ben afiyetle yedik.. Evet dediginiz gibi cok güzel oldu. Bende uzun zamandir suböregiyufkasi aliyorum. Bu tarifi ilk kez denedim. Artik böyle yaparim. Hem pratik,hemede tadida güzel oldu... Tesekkürler size..kolay gelsin
YanıtlaSilTülincim, sahur için bişeyler araştırırken senin börek tarifini gördüm. Eline sağlık kesin güzel olmuştur. İlgin için ayrıca teşekkür ederim. Bizim burda tam da bizim düşündüğümüz temanın aynısını bizden önce başası açtı! Her işte bir hayır var. Hayırlı Ramazanlar, sevgiler
YanıtlaSilmerhaba. kardeşimi yufka almak için markete göndermiştim. yanlışlıkla su böreği yufkası almış gelmiş. kızdım nasıl yapacam şimdi diye. sonra nette araştırdım ve sizin tarifiniz çok pratik geldi. yaptım afiyetlen yedik:) bugün tekrar yapacam teşekkürlerr :)
YanıtlaSilAdsız arkadaşım afiyet olsun,beğenmenize sevindim...gerçekten mükemmel oluyor..
YanıtlaSilBen denedim çok güzel oldu hatta özel tarifler defterime bile ekledim. Eşim bayıldı. Deneyin tavsiye ederim.
YanıtlaSilçok teşekkür ederiz b u tarifiniz için..yaptım çok güzel oldu..çok da pratik..
YanıtlaSilÇok sağolun ya ben de yanlışlıkla aldım vaktimde yok bunu yapacağim o yüzden :)
YanıtlaSilAllah'ım Sen güzel bir böreksin böyle el açmasını aratmıcak bi tarif kıymalı yaptım bayburt da genel de şu böreği nı kıymalı yaparlar ve darhun diye bi otumuz var içine ondan koyarlar muhteşem bi lezzet olur benim ki de öyle oldu tarif için çok çok teşekkür ederim bayıldıkkk. .
YanıtlaSilAllah'ım Sen ne güzel bir tarifsin böyle el açmasını aratmıcak bi tarif kıymalı yaptım bayburt da genel de kıymalı yaparlar su böregi nı darhun diye bi otumuz vardır bayburt a ait onu da iç harcına koyunca mükemmel bi lezzet oluyo benim ki de öyle oldu çok çok teşekkür ederim tarif için ..
YanıtlaSilAllah'ım Sen güzel bir böreksin böyle el açmasını aratmıcak bi tarif kıymalı yaptım bayburt da genel de şu böreği nı kıymalı yaparlar ve darhun diye bi otumuz var içine ondan koyarlar muhteşem bi lezzet olur benim ki de öyle oldu tarif için çok çok teşekkür ederim bayıldıkkk. .
YanıtlaSilAfiyet olsın Ebrucum beğenmenize çok sevindim
SilAfiyet olsın Ebrucum beğenmenize çok sevindim
SilTülin hanım sos sıcak şekilde dökülüp hemen pişirilecek mi yoksa biraz pişirme den beklete bilir miyiz sosu ılık mi dökeceğiz
YanıtlaSilSıcak sıcak dökülecek canım...
Sil