MALZEMELER:
-----------------
1 paket margarin(oda sıcaklığında)
1 kahve fincanı zeytinyağı
1/2 kahve fincanı sirke
1 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı mahlep
1 yumurta sarısı(akını ayır)
1 paket kabartma tozu
Susam
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
-----------
Hepsi karıştırılarak normal kıvamda bir hamur yapılır....Cevizden büyük koparılan paçalar yuvarlanarak simit şekli verilir,önce yumurtanın akına sonrada bolca susama batırılarak tepsiye dizilir ve fırında kızartılır...Afiyet Olsun!!!
Bayatlamadığı için uzun süre dayanan bu simit hemen elinizin altında bulunursa acil misafirleriniz için ideal olur....Bu arada bu tarifi aldığım canım arkadaşım BERRAK a da sevgilerimi gönderiyorum......42.PDÇS için de tarifdünyasına.......
Mahlep bayılırım sirkede hımmmmm...
YanıtlaSilÇok lezzetli bir lezzet ellerine sağlık canım....
evet canım ben de sık sık yaparım kendilerini çok güzel oluyor.ellerine sağlık oğluşa sevgiler.sana da.
YanıtlaSilvalla şu an çayımın yanına şahane olurdu:-)ellerine sağlık canım.sevgileirmle...
YanıtlaSiluzun süre dayanması çok güzel lezzeti de süperdir oh daha ne olsun..ellerine sağlı kcanımm
YanıtlaSilmahlep içine girer de tatesal yapar da güzel olmaz mı:) ellerine sağlık..
YanıtlaSileline sağlık.çayımın yanına hemencecik alayım.mmm ellerine sağlık..süper..
YanıtlaSiltam kandil simitlerine benzemiş bende bayılırım kıtır kıtır:)
YanıtlaSilKITIR BİR LEZZET MİS GİBİ BİR KOKU AĞIZDA DAĞILAN BİR SİMİT OY OY BENDE İSTİYORUM CANIM BUNLARDAN ELLERİNE SAĞLIK...
YanıtlaSilEllerine sağlık.Mahlep benimde tuzlularda vazgeçilmezim oldu.nefis bir tat.
YanıtlaSilsevgiler
ELLERİNE SAĞLIK CANIM.NEFİS GÖRÜNÜYOR.SEVGİLER...
YanıtlaSilellerine saglik canim ilk is deniycem bayilirim tuzlulara bide mahlep ve sirke varsaa citir citir degme keyfimee..
YanıtlaSilEllerine sağlık, Mahlep kokusu buraya kadar geldi tabağı aldım gidiyorum.
YanıtlaSilbir ara bende yapıyordum bunlardan babamın favorisiydi.ellerine sağlık...
YanıtlaSil