26 Ekim 2021 Salı

KASNAK MANTISI

KASNAK MANTISI

Bu kasnak büyük bir kasnak eskiden bildiğimiz mantı kalıplarından  değil...

Mantı hamurunu yoğurup 4 eşit parçaya bölüyoruz ve ilk yufkayı açıp,kasnağımıza ölçüyoruz aynı boyutta olmalı, sonra kasnağımızı unlayıp yufkayı üzerine  seriyoruz,oklava ile üzerinden gidip petek şekli  çıkınca herbirine kıymalı harçtan minik minik koyup,ikinci yufkayı açıp üzerine seriyoruz ve yine oklava ile üzerinden  gidiyoruz ve ters çevirip parmağımızla  tek tek altıgen şekilli  mantılarımızı çıkarıyoruz... 


Mantı Hamuru İçin

👉1 yumurta 

👉1 su bardağı ılık su

👉1,5 tatlı kaşığı tuz 

👉3,5 su bardağı un 


👉300 gr kıyma

👉1 baş soğan rendesi (suyunu sıkalım)

👉5-6 dal maydanoz 

👉tuz,karabiber,pul biber


👉üzeri için 3 yem.kaş.tereyağı 

1 tatlı kaşığı salça ve  pul biber


Fazla yapmak isterseniz iki ölçü kullanın dostlar...






1 yorum:

  1. Ay hanimlar deli misiniz? Nedir bu minicik minicik seylerle iki buklum ugrasmanin anlami? Biraz daha buyuk olsa ne olur? Degmez bu kadar kendinizi yordugunuza.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!