İncirin yeşilini azcıkda az olmuşunu bulunca hemen reçel yaparım....Tam ağızlara layık ...
Malzemeler:
- 1 kg yeşil incir (koyu renkli de olabilir) Kabuklarını soymadım...
- 5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 2-3 orta boy limon tuzu
Yapılışı:
----------------
- İncirleri yıkayıp tencereye dizin...
- Üzerini toz şekerle kaplayıp,bir gece bekletin...
- Daha sonra ateşe koymadan önce suyu ilave edin ki incir fazla sulanmayacaktır...
- Kaynatmaya başlatın ve incirler piştiğinde el kevgiri ile incirleri ayrı bir kaba alın...
- Limon tuzunu da ilave ederek şerbeti 15-20 dakika daha kaynatın ,katılaştığını anladığınızda incirleri tekrar içine atın ve 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın...
- Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun...
- Besleyici ve lezzetli olan bu reçelden azar azar tüketin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...