Hayırlı Cumalar Kıymetli Dostlarım,İzleyenlerim!!!
İnsana da, anne babasına iyi davranmasını emrettik. Annesi onu her gün biraz daha güçsüz düşerek karnında taşımıştır. Onun sütten kesilmesi de iki yıl içinde olur. (İşte onun için) insana şöyle emrettik: "Bana ve anne babana şükret. Dönüş banadır."
Lokman Suresi 14. Ayet-i Kerime
Lokman Suresinde başlıca, Lokman'a verilen gizemli bilgi (hikmet), Lokman’ın oğluna öğütleri, tevhid, peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve haşr konularına yer verilerek kıyamet günü için hazırlıklı olunması öğütlenmektedir.
Gerçekten manasını okumak lazım çok güzel bilgilerle dolu...
Bugün Yöresel yemeğimiz "Hamur Boranısı" ile geldim...
Çok severek yediğimiz ,lezzetli bir yemektir...
Mantı hamurundan yapılır. Yufkalar açıldıktan sonra üst üste konur. 5 cm. genişliğinde parçalara ayrılır. Bu parçalar gene toplu olarak üçgen şeklinde kesilir. Kaynayan suda haşlanır. Kevgirde süzüldükten sonra tabaklara alınır. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır. Üzerine pul biber ile renklendirilen yağ dökülür....
İlimizde meşhur olduğundan unlu mamullerde hazır satılır...Evlerde de hanımlar kesip satış yaparlar...Mesela bu benim yaptığımı tanıdığım bir hanım yapıp satıyor ve lezzetine doyum olmuyor...İncecik açıp,minik üçgenler halinde kestiğinden çok daha güzel oluyor...Benim gibi çalışan hanımlar için kolaylık oluyor...
Güzel Bir Hafta Sonu Geçirmeniz Dileğiyle
Şen ve Esen Kalın!!!
Erzurum'da komşum tatar mantısı diyordu ama hiç araştırmadım..Ben yalancı mantı dedim..Demek Erzincan çakmasıymış bildiğim. :))))Afiyetler olsun Tülin'ciğim..
YanıtlaSilellerinize sağlık gayet güzel görünüyor. benzer bir şeklide bizim memlekette erişte ile yapılır. çok lezzetli olur
YanıtlaSilÖzellikle Yazin Soguk olarak yeniyor bizde,Yani annemgilde..Sivas yemeklerindendir:)
YanıtlaSilCorbasida var Subara deniyor,Dün telefonda konusurken ögrendim...Corbasini yapmis Annem..
Iki haliyle de güzel olur..Ellerine saglik Tülincigim..
görüntü harika.. ellerinize sağlık.
YanıtlaSil