Çok pratik ve çokkk lezzetli bir kavurma tarifi vereceğim...
Öncelikle göz hakkınızı helal ediniz ...
Vede hamile olan arkadaşlarım bakmadınlar lütfen !!!
Oğlum bu aralar diyet yapıyor ki hemde ne diyet ,azmine hayran kaldım gerçekten ben yapamıyorum.. Sağlıklı beslenerek,sıfır şeker ve yağsız yiyerek 8-9 kilo verdi...pandemi sürecinde evde bilgisayar başında kilo almıştı, ancak şimdi toparladı ve bende bu nedenle ne pişireceğimi şaşırır oldum...Daha çok sebze ve et yemeklerini seviyor,çeşitli salatalar rercih ediyor...Böyle olunca sade et yemekleri yapıyorum az yağlı olacak şekilde...Dünde böyle pratik bir kavurma yaptım yarım saatte hazır oldu.. Ben genellikle düdüklü kullanıyorum yemeklerimde,çalışırken kazandığım bir alışkanlık ki annem hiç sevmez o ağır ağır pişirir herşeyi Ama ben çabuk olsun isterim .. Velhasılı kelam tarife geçeyim çok uzattım...
- Yarım kg kuşbaşı dana eti
- 1tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
Yıkadığımız etleri süzdürdükten sonra hiç yağ koymadan kızdırılmış düdüklüye alalım ve suyunu salana kadar bekleyelim ara ara karıştıralım ,toz kırmızı biberi üzerine serpelim ,hiç tuz koymadım ben,zaten eti sertleştirdiği için et pişmeden kullanmıyorum ama bu sefer sonradan da tuz atmadım biber yeterli oldu. Düdüklünün kapağını kapatmadan önce biraz sıvı yağ ve yatım çay bardağı su ekledim,20 dak.pişirdim...Düdüklünün kapağını açtıktan sonra biraz daha kavurdum ve bulgur pilavı ile servis ettim...Lokum gibi pişiyor,tavsiye ederim...
afiyet olsun....
Merhaba Tatesal, blogumda temizlikteydim ve bana 2016 yılında bıraktıgın bir yorumda "emeklilige bekledigini" gördüm vayy dedim saka gibi kac yıl gecmis üzerinden...Bu arada enfesss görünüyor ellerine saglık :D
YanıtlaSilEllerine sağlık ☺️
YanıtlaSilellerine sağlık
YanıtlaSil