Elma Reçelini ilk defa denedim ve hepimiz çok beğendik...Elmanın cinsi çok önemli bu reçeli yaparken,pişerken dağılmaması için...Ben Grand Smith cinsi elma kullandım hani şu yeşil olanlardan....Golden elmada kullanılabilir...
Reçelimizin Tarifi Şöyle;
Malzemeler:
- 5-6 adet elma
- 5 su bardağı toz şeker
- 1su bardağı su
- 1çay kaşığı limon tuzu
- 1çay bardağı vişne(renk vermesi için)
YAPILIŞI;
- Elmaları soyup kuşbaşı büyüklüğünde doğrayalım...
- Üzerine şekeri ilave edip akşamdan sabaha kadar bekletelim...
- Sabah tencereyi açtığımızda elmalar suyunu salmış olacaktır...
- Sonra tencereyi ocağa alıp kaynatmaya başlayalım.
- Kaynayan reçelin içine 1 çay bardağı vişneyi koyup kaynatalım,çok güzel renk verecektir....Bu benim tercihim kırmızı renk versin diye dondurmuş olduğum vişneleri kullandım,isterseniz siz sadece elma çekirdekleri ve birkaç adet karanfil ve bir çubuk tarçını bir tülbent parçasına sarıp içine atabilirsiniz...piştikten sonra çıkarmak üzere
- Kıvam almaya başladığında limon tuzunu ekleyip biraz daha kaynatıp,ocağın altını kapatalım...
- Cam kavanozlara paylaştırıp kaldıralım...
Elmaları şekere yatırmak çok iyi bir fikir, çünkü şekere yatırınca elmalar sertleşiyor ve komposto gibi olmuyor...
Ayrıca elma reçelini yaparken içine attığımız vişneleri piştikten sonra isterseniz içinden alabilirsiniz veya tülbentle birlikte içine atabilirsiniz, daha olmadı ekleyeceğiniz suyun içinde vişneleri kaynatıp süzerek reçele ekleyebilirsiniz ..Ben hiç çıkarmadım gayet güzel oldu,onları da birlikte tükettik...
eline sağlık ♥
YanıtlaSil