Herkes kış hazırlıkları içinde bu sıralar...Normalde bende eylülün ortalarında başlıyordum ama bu sene evde olduğum için daha erken başladım...Patlıcanı yemek şeklinde hazırladım ve pişirken ister kıymalı ister parça etli veya zeytintağlı hazırlayacağım...çok lezzetli ve pratik oluyor... istediğiniz miktarda yapabilirsiniz. 6-7 adet yeşil biber, 2-3 adet kapya biberi az sıvı yağda çevirdim, üzerine 4-5 adet doğranmış domatesi ilave ettim...patlıcanları alacalı soyup küçük doğradım,tuzlu suda beklettikten sonra tencereye ilave ettim,hiç su koymadan buharında pişirdim...soğuyunca kaplara paylaştırıp,dondurucuya kaldırdım...patlıcanı bu şekilde mutlaka deneyin derim...
Fasulyeyi her zaman yaptığım gibi ayıklayıp, tencerede bir miktar pişirdiğim 4-5 adet rendelenmiş domatesin üzerine ilave ederek,buharda sararıncaya kadar çevirdim ve soğuduğunda dondurucuya kaldırdım...yine fırında közlediğim kapya biberleri ve karnıyarık olarak fırında kızarttığım patlıcanlarıda kaldırdım...
#kışhazırlıkları #dondurucufaaliyetleri
Kapya biberleri közleyip dondurucuya attım,bir kısmınıda sirke,sarmısak ve zeytinyağı ile birlikte kavanozlara yerleştirdim...
Fasulye her zamanki yöntemim ile...
Domates rendesi tencerede kaynamaya bırakılır,yıkanıp ayıklanan ve kırılan fasulyeler içine atılıp sararıncaya kadar buharında çevrilir,soğuyunca buzdolabı poşetlerine bölüştürülüp,dondurucuya atılır...
Selam ve Sevgi İle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...