Mayıs ayına girdiğimiz şu günlerde güzel,güneşli,sıcacık hava içimizi ısıtıyor...Bu sene yaz erken geldi sanırım...İlimizde her sene 19 Mayıstan önce havalar ısınmazdı ama bu sene başka...Umarım giderek kavurucu sıcaklar gelmez...Gerçi iç mekanlar serin hatta üşütüyor ama dışarısı sıcak ve pırıl pırıl...Havalar nasıl olursa olsun bizim havamız güzel olsun aslında değil mi?Tatlı yiyip tatlı konuşmak lazım...O nedenle;bugün Tel Kadayıf tarifi vermek istiyorum...
Tel Kadayıf çıtır çıtır ağızda dağılmalı ve şerbetinin kıvamı tam olmalıdır...
İşte tarif;
Malzemeler:
--------------
1 kg tel kadayıf
250 gr margarin veya tereyağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1/2 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti:
---------
5 su bardağı şeker
6 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Yapılışı:
----------
Tel kadayıf bir tepsi içine alınarak el ile minik minik koparılarak didiklenir.Daha sonra üzerine sıvı yağ gezdirilerek iyice karıştırılır....Kadayıfın önce yarısı kızartacağınız tepsiye sıkı sıkı bastırılarak yayılır...Ben cam şişe yardımıyla bastırıyorum...Sonra araya ceviz içi serpiştirilerek diğer kat aynı şekilde yayılarak bastırılır ve şişe ile iyice sıkıştırılır...Eritilmiş tereyağı kaşık yardımıyla eşit miktarda üzerine dağıtılarak 180 drc fırında kızartılır...
Fırından çıkıp ılındıktan sonra kaynatılıp soğutulmuş şerbet dökülür....4-5 saat sonra şerbeti çekince servis yapılır...
*Üzerini arzuya göre fıstık,hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz...
*Kaymak veya vanilyalı dondurma ile de hem lezzetini hemde sunumunu güzelleştirebilirsiniz...
Afiyet Şifa Olsun!!!
Kadayıfı ben de çok severim kankim ve de senin püf noktalarıyla tane tane anlatımını seviyorum :) Sağlık ve afiyetle tüketin inşaallah. Öpüldün canımcım :)
YanıtlaSilsabah sabah bu yapılırmı ama:)
YanıtlaSilcanım nasıl tatlı isdedi anlatamam
:)
bu yemek bloglarını sırf bu yüzden kızgın bi ifade ile izliyorum :)
her yaptığınızı canım istiyo yapmaya kalksam markete gitmem gerekiyo her malzeme evde bulunmuyo :)
erindiğimden elimdeki malzemelerle bişiler yapmaya çalışıyorum
yok bu seferde tutmuyo tavuklar kuşları sevindiriyorum bende:))
onların karnı doysun bari dilmi :))
Ellerine sağlık canım bayılırım tel kadayıf tatlısına...
YanıtlaSilellerine sağlık benimde sevdiğim tek şerbetli tatlıdır belki de...
YanıtlaSilçok severim :) Ellerine sağlık Tülinim afiyetler olsun size :)
YanıtlaSilellerine saglik canim ben cok severim kadayif tatlisini afiyetler olsun.
YanıtlaSilen sevdiğim tatlı,bayılırım.afiyet olsun..sevgiler
YanıtlaSilŞuruplu tatlıları ağır oldukları için çok yiyemesemde, en sevdiğim tel kadayıftır.Elinize sağlık, görüntü çok lezzetli duruyor.
YanıtlaSilyetiştim tülin abla umarım zamanında gelmişimdir.bir ara kafamı bozanlar oldu blogu kapatacaktım 1000 e yakın kayıt silmiştim oda gitti işte.neyse sorun değil burdanda yazarım.4 yumurtayı 1 buçuk bardak şekerle çırp,1 buçuk bardak süt yada yoğurt ekle çırp.yarım bardak sıvıyağ 1 vanilya 1kabartmatozu aldığı kadar un ekle.dikdörtgen borcama döküyorum yoksa o ayarda tepside olur.180 de pişirip soğuyunca vanilyalı cremoleyi tarife göre çırpıp üzerine sıvıyorum.istersen herhangi bir muhallebide olur.ama soğuk olsun.üzerine istediğin meyveyi diz ben çilek yada vişne tercih ediyorum karışıkta olur.en son 2 paket tart jöleyi tarife göre pişirip üzerine kaşık kaşık döküyorum.eğer çilek yada vişneyle yaparsan jöleyi vişne suyuyla pişir.hatta daha önce dediğim gibi hiç jöle alma meyvesuyunu nişasta ve şekerle pişirip jöleni evde kendin yap.kafa karıştırmadım umarım:)aklına takılan bişey olursa yaz.
YanıtlaSilCanım sağolll...
YanıtlaSiltarifi aldım hemen yapıyorum. :)
YanıtlaSil