25 Eylül 2020 Cuma

İNCİR REÇELİ

İncirin yeşilini azcıkda az olmuşunu bulunca hemen reçel yaparım....Tam ağızlara layık ...

Malzemeler:
  • 1 kg yeşil incir (koyu renkli de olabilir) Kabuklarını soymadım...
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2-3 orta boy limon tuzu
        Yapılışı:
    ----------------
  • İncirleri yıkayıp tencereye dizin...
  • Üzerini toz şekerle kaplayıp,bir gece bekletin...
  • Daha sonra ateşe koymadan önce suyu ilave edin ki incir fazla sulanmayacaktır...
  • Kaynatmaya başlatın ve   incirler piştiğinde el kevgiri ile incirleri ayrı bir kaba alın...
  • Limon tuzunu da ilave ederek şerbeti 15-20  dakika daha kaynatın ,katılaştığını anladığınızda incirleri tekrar içine atın ve 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın...
  • Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun...
  • Besleyici ve lezzetli olan bu reçelden azar azar tüketin...               

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınız ve temennileriniz benim için çok değerli...Blog ve Web sitesi dışında yorum yazan izleyicilerimden Anonim seçeneğine tıklamalarını rica ediyorum...Teşekkür ederim...

Yazılarımı Kopyalayamazsın!!!